Great Breweries Marathon (pacer 3u45)

Origineel pacete ik hier net als vorig jaar de 4 uur, maar de organisator van het pacing team had een probleem om de 3u45 tijd in te vullen en vroeg me of ik het niet zag zitten om 3u45 te doen… Heel veel heb ik niet over op die doeltijd, maar ik antwoordde toch maar als het zijn probleem oploste dat hij me dan wel mocht verplaatsen naar deze snellere tijd. Ik heb er ferm spijt van dat ik heb toegezegd voor deze snellere tijd, want het is verdikke warm vandaag… Pffft! Maar afspraak is afspraak, dus ik zal toch m’n best doen om de mensen die voor 3u45 gaan zo goed mogelijk te begeleiden.

Voorsprong op schema gedurende de ganse race (export uit Peter's (Race) Pacer programma)

Voorsprong op schema gedurende de ganse race (export uit Peter’s (Race) Pacer programma)

Ik pace vandaag samen met Glen Bal. Hij loopt tijden die veel sneller zijn dan de mijne en heeft vandaag dus wel wat reserve. De samenwerking met Glen is goed, we sturen elkaar bij wanneer het te snel of te traag gaat. Bij elke bevoorrading zakt Glen af en druk ik het tempo vooraan om zo de groep mooi gesloten te houden. Dit lukt aardig en we hebben zeer lang een mooie groep volgers bij ons.

Door het overmatige drinken om oververhitting tegen te gaan is m’n blaas al een tijd aan het drukken en ietsje na de helft houd ik toch maar even halt om te plassen. Daardoor moet ik iets meer dan een kilometer serieus de gashendel opendraaien om de groep terug bij te benen…

Kilometer 30, nog steeds een mooie groep samen, maar het wordt veel warmer. We doen ons best om de volgers te blijven motiveren, maar als het te snel is is het te snel… we geven hen de raad niet te forceren, luisteren naar je lichaam.

Kilometer 35... afzien.... (foto: Roby Hoskens)

Kilometer 35… afzien…. (foto: Roby Hoskens)

Ik zal er toch 2 keer over nadenken voor ik nog eens 3u45 pace want ik moet zeer diep gaan om het tempo vol te houden. Ook Glen die nochtans meer reserve heeft dan mij krijgt het lastig. Ondanks dat we zelf aan het afzien zijn blijven we wel ons best doen om de volgers te blijven motiveren en kunnen een paar van de sterkere volgers bij ons houden tot op de meet.

We bereiken de finish na 3:44:38. (11.4k/u)
Een geslaagde opdracht.

(Mensen die meeliepen met de Great Breweries marathon kunnen zichzelf terugvinden in het album van Roby Hoskens, voor een kleine donatie op zijn loop naar de maan pagina ontvang je de foto’s zonder watermerk.)

2 Responses to “Great Breweries Marathon (pacer 3u45)”

 1. Michiel says:

  Beste Peter,

  welke organisatie moet ik contacteren om ook eens te mogen “pacen”?
  mvg,
  Michiel

  ps: nice job @ Puurs

 2. Kaat says:

  Liever gij dan ik :-) O zo warm !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.