3e Rabobank Zomerloop te Nieuwvliet (20/07)

Vorige week op de blog van Joeri gelezen dat er in Nederland dinsdagavond-lopen georganiseerd worden. Ik zag zo’n midweekse wedstrijd wel zitten maar was vandaag nog zo stijf als een plank ten gevolge van de 30 kilometer lange trail van zondag laatstleden.

In de plaats van de wedstrijd dus toch maar tijdens de middag efkes een toerke loslopen denk ik. Het is heet (tegen de 30?C) maar de 11.1 kilometer die ik loop gaan toch heel hard, in 53:25 sta ik terug aan m’n bureau (~12.5km/u), verre van loslopen dus en ik heb ook liters zweet achtergelaten, amai… Maar ik voel me wel een stuk beter dan voor het lopen: de stijfheid is totaal weg…

Ik weet dat het niet verstandig is, maar langzaam rijpt toch het plan om ‘s avonds toch nog deel te nemen aan de wedstrijd te Nieuwvliet, de langste afstand (keuze tussen 4.7k en 8.4k) “gewoon” rustig lopen denk ik… :)

De wedstrijd

Ik positioneer me ergens op de 6e startrij en probeer op gevoel een tempo te zoeken van rond de 12km/u.

rustig van start...

rustig van start...

Er gaat me een meisje voorbij en onbewust begin ik toch ook sneller te lopen…

in actie met m'n oranje schoentjes...

in actie met m'n oranje schoentjes...

In het begin is het even de snelheid zoeken maar al vlug neem ik de kop-positie over, ze effe hazen denk ik… :)

bochten nemen en al...

bochten nemen en al...

Na de bocht loop ik precies wat te snel door want ik ben er alleen vandoor, ik zet me even in het zog van een loper waarvan het licht langzaam aan het uitgaan is en op het moment dat het meisje terug aanpikt samen met een groepje lopers van een man of 8 zet ik me terug aan kop. Ik loop weliswaar niet door maar het loopt toch lekker, totaal geen last van de kilometers die ik deze middag heb afgemaald…

De groep die daarnet achter me hing is uiteen gespat en enkel het meisje volgt nog. Na de bocht temporiseer ik terug effe zodat ze terug in het zog kan aanpikken, ik hoor dat ik zeker niet sneller mag gaan lopen, maar dat is eigenlijk ook niet nodig want we halen nu al verschillende lopers bij die we vrij snel ook terug achterlaten.

Op het einde van de eerste ronde komt Joeri en de pappa van het meisje bij me, ik ben blij verbaasd van Joeri aan dit hoge tempo te zien lopen. “Ging jij niet op je gemak lopen man vraag ik?” Veel komt er niet uit, het tempo ligt echt hoog voor Joeri. We zijn nu op een 300-tal meter van de meet en het meisje (die 1 ronde loopt) bedankt me voor het haaswerk “Loop maar mee met Joeri zegt ze”.

net voor het einde van de eerste ronde...

net voor het einde van de eerste ronde...

Ik loop het gaatje naar Joeri toe en voeg me achter hem in. Rabobankloper Ivan neemt het grootste deel kopwerk voor z’n rekening. Ik neem even over en loop blijkbaar iets sneller want zie dat Joeri een meter of 2 moet lossen, dat was nu ook niet de bedoeling, ik laat me terug uitzakken en breng Joeri terug bij zijn haas.

samen met Ivan en Joeri

samen met Ivan en Joeri

Het was weliswaar de bedoeling om rustig te lopen vandaag, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, effe een intervalletje tussengooien denk ik. Ik verlaat Ivan en Joeri en loop het gat naar de loper voor me van een 100-tal meter in één ruk toe. Even verder stop ik aan de bevoorrading voor wat verfrissing en ga dan verder met m’n inhaaltocht, ik haal nog een paar lopers bij en nader op Sammie die een 300-tal meter voor me loopt.

Sammie ziet me komen en verdappert, ik loop toch rond de 14km/u nu en nader weliswaar op Sammie, maar Sammie houd toch verbazend goed stand. Nog een 200-tal meter naar de meet, het is nu of nooit denk ik, Sammie zit nog 100 meter voor me en ik zet mijn eindspurt in. Sammie begint ook te sprinten maar ziet dat ik snel nader en breekt, ik houd m’n inspanning vol tot op de meet en eindig een 3-tal seconden voor Sammie. Best nog een pittig einde dus van wat bedoeld was als trainingswedstrijd.

Sammie lossprinten

Sammie lossprinten

Ik beëindig de 8.65km in 41:02 (12.64km/u) en word daarmee 29e op 55 deelnemers.

7 Responses to “3e Rabobank Zomerloop te Nieuwvliet (20/07)”

 1. Herman says:

  Alweer een knappe wedstrijd, en nog een mooie tijd gezien je de eerste ronde niet doorgelopen hebt :-)

 2. Chris says:

  en vanavond Roeselare?? :-)

 3. Wendy says:

  Leuk op zo’n manier een wedstrijdje lopen!

 4. Tiny says:

  Hoezo rustig? Dat komt bij jou maar amper voor;-)

 5. luc says:

  Mooi dat je als haas speelt, en toch nog een mooie tijd haalt.

 6. Guy says:

  trainingswedstrijd noemt ge dat? ;-)

 7. Knap verslag en mooie loop Peter, ook mooi hoe je het verloop beschrijft,knap bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.