4e grensoverschreidende 10 mijl Sint-Margriete (20/07)

Bij de wedstrijdafstanden is is er de keuze tussen 5k, 10k of 10 mijl. Aangezien er volgende week in de Corio Trail er in principe heel wat kilometers op het programma staan opteer ik maar voor de langste afstand: 10 mijl dus.

Het is heel warm en na een kilometer semi-rustig warm lopen ben ik aan het zweten als een rund, het zweet stroomt van me niet normaal, dat belooft voor straks denk ik…

Ik ga rustig van start en probeer mee te schuiven met Danny als hij me voorbijgaat, maar ik voel dat het te snel gaat en laat me dus terug inlopen. Een groepje dat aangevoerd wordt door 3 world runners haalt me bij en ik schuif mee in. Het groepje groeit tot een 10-tal personen. Het tempo ligt rond de 14k/u en na een kilometer word ik er al uitgewaaid. Ik spreek mezelf wat moed in en loop eerst het gaatje terug toe op Rudi De Caluwe en aangezien er tussen Rudi en de achterhoede van de groep nog een gat is gevallen trek ik me tot bij hem gekomen nogmaals op gang om bij de achterhoede van de grote groep terug de aansluiting te vinden.

Ik kan me een tijdje behoorlijk handhaven in deze groep tot de eerste bevoorrading (iets voor het 4k punt), het groepje valt uiteen doordat iedereen een beker water wil oppikken… Ik probeer de aansluiting op de loper voor me te snel terug dicht te lopen en ik ga over m’n toeren, het is de versnelling teveel blijkbaar en ik moet het tempo drastisch temperen…

Vanaf dan is het alleen lopen en tot kilometer 10 is het op m’n tanden bijten en trachten wat te herstellen. Diverse groepjes lopers gaan me voorbij.

Doorkomst op het 10 kilometer punt (foto: Tim Verbeke)

Doorkomst op het 10 kilometer punt (foto: Tim Verbeke)

Net voor Gerald komt aansluiten op het 10 kilometer punt krijg ik een 2e adem en kan het tempo terug ietsje opkrikken. Ik wil Gerald meenemen in het zog, maar hij zegt dat ik op hem niet hoef te wachten… We passeren een eerste maal aan de finish maar moeten nu nog een rondje van een kleine 6 kilometer afhaspelen.

Ik probeer naar het groepje voor me te lopen, ik tel het aantal seconden tot een herkenningspunt en het gat is groot, 50 seconden tel ik… Ik kan er een paar seconden afpitsen in de daaropvolgende kilometers maar de afstand tot de groep blijft groot. Op 2 kilometer voor het einde wordt er een loper uit het groepje voor me uitgewaaid. Het lukt om hem bij te halen en voorbij te gaan, de kloof op het groepje dichten lukt echter niet meer.

Diep in de reserves moeten tasten om door te zetten vandaag, maar ik finish toch tevreden de 16.02 kilometer in 1:10:36 (13.6 k/u).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.