Jogging De Pinte (20/8)

Keuze tussen de jogging in De Pinte en Kaprijke vandaag en we kiezen voor De Pinte omdat we daar nog niet gelopen hebben. Voor de wedstrijdafstand is er de keuze tussen 1, 2, 3 of 4 ronden van 3,6 kilometer. Ik kies voor de 3 ronden. Bedoeling is van ongeveer 10 kilometer te knallen.

De wedstrijd

Het parcours start op de atletiekpiste en gaat dan grotendeels over verharde wegen, een 400 tal meter is over een licht hellend fietspad. De laatste kilometer is gedeeltelijk over onverhard parcours dat bezaaid ligt met plassen wat het behoorlijk lastig lopen maakt.

ingang van de laatste ronde - foto Jessie

ingang van de laatste ronde - foto Jessie

Ik start samen met Kurt Taghon en Luc Frickelo. Ik volg Kurt in de start en het gaat toch behoorlijk hard (een stuk boven de 16k/u), tot zover de rustige start. Ik bepaal de eerste kilometer het tempo samen met Kurt. In de tweede kilometer loop ik weg van hen samen met Dirk Van Thuyne, maar dat tempo ligt toch iets te hoog, dus ik los terug en wacht Kurt en Luc terug op. Na het fietspad verliest Kurt de voeling met Luc, ik loop het gaatje van een paar meter toe, maar blijkbaar iets te heftig want ik moet er net na het 5 kilometer punt af. Het lukt me wel om desondanks het moeten lossen een gestadig tempo aan te houden.

Na 3 rondes beëindig ik de 10.75 kilometer lange wedstrijd in 45:28. (14,2k/u) en word daarmee 11e op 52 deelnemers.

De overige foto’s die Jessie gemaakt heeft zijn hier te downloaden.

3 Responses to “Jogging De Pinte (20/8)”

  1. Wat ging dat weer hard precies :)

  2. ik kon in ieder geval niet harder :)

  3. Tiny says:

    Het begint weer te komen Peter!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.