4e kerstloop Lembeke (19/12)

Was normaalgezien niet echt van plan om een wedstrijd te lopen vandaag, maar op facebook waren er een paar collega lopers die gingen meedoen en aangezien Lembeke niet ver is voor me besloot ik dan ook maar mee te doen… =)

Meedoen is een ding, maar voor welke afstand? De 5 of de 10 kilometer? De voorbije dagen had ik m’n gedachten gezet op meedoen aan de 5 kilometer (en nog eens knallen), maar terwijl ik me vandaag aan het inschrijven ben bedenk ik me: het is vandaag een stressvolle dag geweest (heb normaalgezien niet echt last van stress maar vandaag dus wel) en 20 minuutjes lopen in de 5 kilometer zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om me te ontspannen. Ik besluit dus om mee te doen in de 10 kilometer, maar niet voluit te gaan, een trainingsloopje in groep van maken dus…

De wedstrijd

De wedstrijd is een kwestie van rondjes lopen (zoals vaak in deze lokale lopen), de 10 kilometer reeks moet 4 rondjes afleggen.

Aan de start stel ik me helemaal achteraan met als doel om niet uit de startblokken te vliegen… (bij mij is het zwart of wit, oftewel helemaal vooraan oftewel helemaal vanachter :) )… Ik denk dat de eerste lopers al 20 seconden weg zijn als ik uiteindelijk over de streep kom ‘lopend’ aan 8 a 9 per uur omdat ik opgehouden word door de meute voor me. In de eerste ronde kan je bijna niet voorbijsteken maar ik haal uiteindelijk cremke (de Joeri) bij die er vandaag ook een rustig loopje van maakt omdat ie zondag in het criterium van Ursel loopt (ge krijgt een speciale attentie als ge de 4 lopen van het criterium van Ursel aflegt). Ik blijf even bij Joeri om wat te babbelen maar langs de baan op het einde van de eerste ronde begint het toch te kriebelen om wat sneller te lopen en begin aan een inhaalrace.

samen met cremke in de eerste ronde... ik ben die kerstboom links...

samen met cremke in de eerste ronde... ik ben die kerstboom links...

Het is echter ook niet de bedoeling om te snel te lopen, ik moet immers zondag nog in Stekene aantreden, kwestie van me vandaag dus niet op te blazen. In de tweede ronde leg ik het tempo iets lager dan mn overslagpols, niettegenstaande de geringe snelheid haal ik toch heel wat mensen in…

De derde ronde nog een tandje bijsteken denk ik, op de onverharde stukken word ik wel nog steeds opgehouden door lopers die ik bijhaal (das t nadeel van achteraan te starten e, maar ja… de wedstrijd vandaag is eigenlijk maar een veredelde training voor zondag, dus ik maak me er niet druk om dat ik effe opgehouden word…).

Nog effe de grenzen trainen denk ik: de vierde en laatste ronde versnel ik nog iets naar een snelheid die weliswaar boven mn overslagpols ligt maar wel nog comfortabel aanvoelt, op het einde pers ik er nog een spurtje uit waarbij ik in de laatste 200 meter nog 5 man opraap.

Het is eens iets anders mensen oprapen ipv opgeraapt worden, maar vandaag heb ik wel een stuk onder het niveau gelopen van wat ik aankan, geen superprestatie dus: eindresultaat 8.89 kilometer in 48 minuten 49 seconden (gemiddelde van 10.9 km/u.)

aan de finish aan het kijken wie er allemaal na me arriveert... ik ben die verlichte geest links :)

aan de finish aan het kijken wie er allemaal na me arriveert... ik ben die verlichte geest links :)

Na aankomst nog ne Duvel gedronken (kwestie van niet te veel caloriën ineens te verliezen) en nog wat nagepraat met Nico (die niet meeliep maar wel was komen supporteren)

Officiële uitslag

Uitslag kerstloop Lembeke (91e op 143 deelnemers)

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop misschien nog best te zien in de tweede figuur (tempo-rondetijd tabel):

ronde 1: 6.02 min/km of 10 km/u gemiddeld

ronde 2: 5.34 min/km of 10.9 km/u gemiddeld

ronde 3: 5.25 min/km of 11.2 km/u gemiddeld

ronde 4: 5.08 min/km of 11.8 km/u gemiddeld

Niet direct een wedstrijd om te onthouden, maar hopelijk is het toch een goede training geweest voor in Stekene nu zondag,… =)

9 Responses to “4e kerstloop Lembeke (19/12)”

 1. Chris says:

  schoon trainingske ;-)

 2. Stofke says:

  mooi trainingsloopje

 3. Katrien says:

  Mooi verslagje en ge zijt jandorie heeeeeeeeeel goe bezig hé manneke ,veel succes morgen ;-)

 4. thierry says:

  mooi parcour, heel tof en gezellig, volgend jaar weer?!

 5. natalie says:

  Mooie wedstrijd gelopen. T’is inderdaad moeilijk om in te halen als je achteraan start. Er waren over de 3 wedstrijden(2.5km , 5km , 10km) die allen samen starten 278 deelnemers. Succes in Stekene.
  Gr. Natalie
  http://www.bloggen.be/natalietijtgat

 6. cremke says:

  Ik liep reeds 79 wedstrijden in 2008. Ik vind het leuk om er bij te zijn, maar dan moeten er regelmatig v die wedstrijden zijn waar je de tijd, snelheid en uitslag niet direct om te onthouden vind. Maar hopelijk vond je de wedstrijd wel om te onthouden. Ik heb er alvast van genoten. Een babeltje onder de weg met u, vooraf met Natalie, Nico die nog een anozele opm maakt, enz enz

 7. Peter says:

  ik kan me idd wel voorstellen dat als je 80 wedstrijden loopt je niet voluit kan gaan in iedere wedstrijd.

  bij mij was het de eerste wedstrijd waar ik niet voluit ging, maar heb idd wel genoten van het mooi verlichte parcours, het trainingsloopje in groep, enz… en het was een goede voorbereiding op stekene, een nieuwe pr, yay… =)

 8. Nico says:

  er zijn zelfs wedstrijden waar joeri met moeite 10 per uur haalt (22-08-08)
  dit is volgens mij ook de enigste manier om een jaar rond te komen
  af en toe een wedstrijd uitkiezen om er voor te gaan en de rest als vlugge training te beschouwen

 9. Stofke says:

  We hadden dan ook een goede reden op 22-8 om niet vlugger te lopen :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.