Bostrail Aalter

Om een beetje aan de conditie te werken had ik me ingeschreven voor de bostrail marathon in Aalter: 44.5 kilometer waren er beloofd, ik kan niet zeggen dat er rouwig om was om aan de finish te zien dat het 2 kilometer minder bleken te zijn, van genoten, maar genoeg is genoeg. :)

Het is ideaal loopweer, een zonnetje en niet te warm, toch heb ik vrij veel kleding aangetrokken want het is niet de bedoeling om al te hard te lopen vandaag.

Het parcours ligt er bevroren bij wat het lastig lopen maakt op geribbelde weides (maar een geribbelde weide loopt nog altijd beter dan een modderige weide zoals we vorig jaar voorgeschoteld kregen.)

Vanaf de start kies ik voor een rustig tempo en loop het grootste deel van de wedstrijd helemaal alleen. Zo loop ik eigenlijk het liefst ook in het bos, op die manier kan je immers ten volle genieten van de stilte in de natuur. Soms doet het me wel een pijltje missen en moet ik op m’n passen terugkeren. De mooiste passage vond ik het parcours van de natuurloop in Wingene die bijna volledig in het parcours was verwerkt.

De laatste bevoorrading na 33 kilometer: op 't gemak een cola'tje drinken (foto: Tim Verbeke)

De laatste bevoorrading na 33 kilometer: op ‘t gemak een cola’tje drinken (foto: Tim Verbeke)

Het loopt vrij vlot, zonder al te veel moeite kan ik een vlak tempo lopen. Aan het mountainbike parcours na 35 kilometer waar het 2 kilometer draaien en keren is op een parcours van een paar honderden vierkante meters krijg ik toch wel een tik en moet ik moeite doen om nadien weer het tempo omhoog te trekken.

De laatste 5 kilometer trek ik de gashendel ietsje omhoog en snel op die manier nog een aantal mensen voorbij. Ik finish de 42.54 kilometer in 4:16:02 (~10k/u).

Op naar de volgende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.