Stadsloop Gent (21/05)

Vandaag stadsloop in Gent, de beentjes zijn nog een beetje moe alhoewel ik 2 dagen gerust heb (allee eergisteren sauna & half uurke zwemmen, maar ik heb 2 dagen nie gelopen). Doordat de benen een beetje onaangenaam aanvoelen heb ik er dus een niet te al goed oog op, doel is om m’n PR met 1 minuut scherper te stellen vandaag (47 minuten proberen), rond de 13km/u moeten lopen dus…

naar beneden knallen aan 16 km/u

naar beneden knallen aan 16 km/u

Ik positioneer me tamelijk vooraan, om zo weinig mogelijk energie te moeten verspelen in het voorbijsteken van lopers die trager lopen. De start is een rush naar beneden, loopt dat lekker zeg, na 1 kilometer beept mn klokje van de kilometertijd (4:08), damn bijna 15km/u zeg, ik zal mn weerbots wel krijgen denk ik, de volgende kilometer is nog altijd veel te snel (4:18), nog altijd 14 km/u, toch een beetje moeten temperen, ik verlaag m’n tempo toch maar iets want die snelheden hou ik nooit vol 10 kilometer lang… Er hangt zich een loper in m’n gat die zwaar aan t hijgen is, hatelijk zeg, de volgende 4 kilometer blijft ie daar dan ook nog hangen, nadat ik even vertraag gaat ie me eindelijk voorbij, hatelijk die hijgers, ik loop dan liever nog alleen… =)

Ik probeer m’n snelheid terug op m’n doelsnelheid van 13 km/u te brengen wat me niet echt meer lukt, toch een beetje moe al dus, de laatste kilometer gaat het serieus omhoog, pfft, mn snelheid zakt onder de 11km/u en der komt precies geen einde aan, ik hoor mensen aan de top van de helling roepen, nu is ‘t apmaa naar beneden, ik ben de bocht nog maar voorbij of ik zie dat t vals plat naar boven loopt, damn =)

we zijn er bijna...

we zijn er bijna...

Nog even doorbijten, ik zie een boog, mensen naast me beginnen te versnellen, ik schiet ze dan maar voorbij aan een nog hoger tempo, ik ben aan de boog, maar de meet ligt nog 200 meter verder, efkes afzien nog denk ik, maar moet mn snelheid toch iets lager leggen, we zijn er, yes! Eindtijd 45:59 over een afstand van 10.03 kilometer (gemiddelde snelheid van 13.1 km/u, woohoo!), zo maar even mn PR op de 10 kilometer met 2 minuten scherper gesteld, m’n conditie is blijkbaar toch wat gebeterd…

Super tevreden van mn resultaat vandaag, m’n doel van 45 minuten op de 10 kilometer nadert, maar we zijn er wel nog nie. =)

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop_gent

Epiloog

de PR op de 10 kilometer is niet het enige PR dat sneuvelde vandaag, alle PR’s vanaf 1000 meter tot 10 kilometer moesten er aan geloven… :)

12 Responses to “Stadsloop Gent (21/05)”

 1. Chris says:

  goe gedaaaaaaaaaan Peterke, behalve vincent is iedereen content naar huis gegaan :-)

 2. Tiny says:

  Gefeliciteerd met al je PR’s Peter!!

 3. Katrien says:

  Proficiat !!!!!!! dat zijn al tijden om vol te houden zenne !! sjiek jong !!

 4. Wendy says:

  Je mag echt heel fier zijn! Dat is een schitterende tijd hoor!!!

 5. Fré says:

  Goed gelopen! Maar ik weet wel niet waar jij gelopen hebt, want ik heb op mijn Garmin bijna 10,2K. Nochtans heb ik overal de ideale lijn gevolgd, zelfs op het trottoir als dat korter was. Reken dit dus maar als een 10,2K met een PR op de 10 net boven de 45. We moeten eens een wedstrijdje uitzoeken waar ik je kan hazen…

 6. Peter says:

  Ik ben een meester in bochten afsnijden Fré, als je iets trager loopt kan je de ideale lijn ook beter inschatten e. =)

 7. Eva says:

  Hey Peter, bedankt voor je berichtje op m’n blog.

  Wat een knappe prestatie seg!!! Dan heb ik je wsl ook nog aangemoedigd boven aan die laatste steile helling, voordat jullie de hoek omgingen.

  Hopelijk was je niet die loper die zich toch wat te sterk overtroffen had, en alles er eventjes moest uitkotsen langs de zijkant :-))

  Goed gedaan! Enneuh… geen commentaar op trage lopers hé, die moeten er ook zijn :-)

 8. natalie says:

  Knap hoor…je beleeft blijkbaar veel plezier aan je lopen…mooi zo. Proficiat.

 9. Stofke says:

  Schitterend gedaan, proficiat met je PR

 10. bibman says:

  Heel mooi! Was leuke race :)

 11. anita says:

  Supermooie tijd gelopen hoor Peter,prachtig gedaan.

 12. Julie says:

  Amai Peter, schitterend gelopen in m’n thuisstad, en dat op een toch behoorlijk moeilijk parcours… als jij eens een “platte” 10km gaat lopen, dan duik je zeker onder de 45 min. Chapeau! Een “dedeckerke” doen krijgt plotseling een heel andere betekenis. Proficiat hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *