Bedrijvenloop (21/5)

Vandaag is er de Bedrijvenloop, een loopje van 5 kilometer rond de watersportbaan te Gent. M’n vriendin heeft ingeschreven via haar werk en ik heb te lang getwijfeld om wel of niet mee te doen en daardoor te laat gezien dat er geen daginschrijvingen zijn, maar bon, niet getreurd er loopt volk genoeg rond de watersportbaan, …

Gisteren een tamelijk zware intervalsessie gelopen en voor de wedstrijd loop ik op een tempo in hartslagzone 1 het melkzuur wat uit de benen, goed voor 11 kilometer in iets meer dan een uurtje.

De vriendin opgezocht in het startvak. We staan iets te ver naar achteren waardoor er de eerste anderhalve kilometer het wat zigzaggen en meters te veel maken is. Vanaf de 2e kilometer komt er iets meer ruimte en kunnen we een 2-tal kilometer een gelijkmatig tempo lopen. De laatste kilometer verwijder ik me van de wedstrijdlopers en zoek de evenwijdig lopende finse piste op, nog 400 meter, ik trek de gashendel toch nog maar eens open. Goed voor 5.01 kilometer in 25:13 (11.9k/u). De benen voelen nu in ieder geval een stuk beter dan voor ik begon te lopen.

Voorlopig weektotaal 31 kilometer, nog een kleine 40 dus nu in principe, benieuwd of dat zal lukken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.