Uitdagingen

Ik blogde recentelijk over het feit dat ik doel-loos was op loopgebied, m’n conditie is nochtans nog goed (tenminste toch volgens deze online conditie-test). Een aantal tips van lezers kwamen binnen waaruit ik een vermoedelijk lange termijn doel haalde (nog niet zeker, maar in ieder geval al bedankt voor jullie reacties!).

Gisteren werd het echter nog beter toen ik het blogje van Kaat las. Ze was namelijk op het idee gekomen om 20 uitdagingen aan te gaan op loopgebied in 2013 (met als inspiratiebron de blog van Annelyse die 20 uitdagingen deed om het lopen interessant te houden).

Ik was direct verkocht, wat een eenvoudig maar briljant idee! (bedankt Kaat en Annelyse!). Een doel hoeft immers niet een bepaalde wedstrijd te zijn, maar kan ook gewoon een zelf-verzonnen uitdaging zijn…

Dus het plan is om mezelf ook een aantal uitdagingen te geven… weliswaar met een kleine twist: bij Kaat zijn het uitdagingen voor een heel jaar en ik heb nood aan korte-termijn uitdagingen, dus ik heb mezelf de volgende doelen gegeven met als eind-datum 31 december 2012…

Ik heb dus ietsje meer dan een maand voor de uitdagingen…

Er zitten makkelijke en moeilijke uitdagingen tussen. Ik ben alvast benieuwd in hoeveel van de uitdagingen ik zal slagen. :)

de uitdagingen op een rijtje:

 1. Loop eens als je geen zin hebt.
 2. Loop minimaal 2 keer een intervalsessie.
 3. Loop op training eens 10 kilometer in minder dan 50 minuten.
 4. Doe eens een lange duurloop en blijf in hartslagzone 1.
 5. Loop nog eens een trail run.
 6. Loop op het strand langs de kustlijn.
 7. Improvisatie-run: rijd ergens naartoe en begin te lopen, eenmaal je moe begint te worden keer je terug naar je wagen via gps-navigatie.
 8. Doe eens aan geo-caching of doe een oriëntatie-loop.
 9. Doe eens 2 trainingen op één dag.
 10. Loop-Blind-date: loop eens met een ander op zijn/haar favoriet parcours.

8 Responses to “Uitdagingen”

 1. julie says:

  Ha Peter, ik las die post bij Kaat ook en vond het heel origineel en vooral uitnodigend, ik had meteen zin om zelf zo’n lijstje te maken, en ik ben precies niet alleen. Veel succes met je uitdagingen!

 2. kaat says:

  Ha, ik zit ook nog wat met de timing, vind een jaar eigenlijk ook te lang, maar een maand dan weer te kort ;-)

 3. Bart says:

  Voor nr 8: zondag 9 december, in Ravels (beetje boven Turnhout, dus niet echt super in de buurt). Om 10u is er uitleg oriëntatie voor beginners :-) Normaal zou het moeten lukken om zelf ook nog eens mee te doen.

  Met 10 wil ik ook gerust helpen, maar tot hier komen is een beetje ver zeker :-p

 4. David says:

  Doet mij helemaal denken aan de achievements bij veel spelletjes. Zulke Mini-doelen lijken inderdaad ideaal om een periode zonder a-doel nuttig te benutten :)

 5. Jurgen says:

  Nog een vorm van “anders” trainen. Kwestie van de sleur wat te doorbreken:
  – Loop een training van ong. 10km op de atletiekpiste, waarbij je elke ronde in een andere baan loopt. Wissel halfweg de training van looprichting.
  Have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.