Trail Provinciaal Domein Het Leen (22/2)

En we bouwen verder aan de conditie. Vandaag staat er een onverharde bosloop/trail op het programma in het provinciaal domein van het Leen. Er is mogelijkheid om 1 tot 4 rondjes te lopen, elke ronde is iets meer dan 11 kilometer. Ik besluit dat voor mij één wedstrijdrondje meer dan voldoende is, maar loop wel een rondje vooraf mee samen met de marathon-lopers die vroeger van start gaan. Het grootste gedeelte van het inlooprondje loop ik samen met Joeri en Bert, beetje dollen, plezant. :)

Aan de bevoorrading tijdens de opwarmronde (foto: Luc Van Oost)

Aan de bevoorrading tijdens de opwarmronde (foto: Luc Van Oost)

Na het opwarmen haast ik me naar m’n auto om me vestimentair klaar te maken voor de wedstrijd die binnen een kwartiertje start.

De wedstrijd
Ik zie niemand aandringen om vooraan te staan, dus stel ik me maar daar… :)

Klaar voor de start (foto: Ines Creel)

Klaar voor de start (foto: Ines Creel)

Het doel vandaag is om binnen het uur terug binnen te zijn, ik weet dat dat geen makkelijke opdracht zal worden, want ik heb tijdens m’n opwarming gezien dat het parcours voorzien is van diverse modderstroken en er dus heel zwaar bij ligt.

Ik zie tijdens het starten een paar lopers van me wegsprinten, maar ik kijk naar niemand anders en loop onmiddelijk m’n eigen tempo. Het gaat goed, ik kan een mooi tempo onderhouden en ik kan nog een paar vlugge starters inhalen, terwijl niemand anders mij bijhaalt.

halverwege ter hoogte van de bevoorrading, gefocust (foto: Luc Van Oost)

halverwege ter hoogte van de bevoorrading, gefocust (foto: Luc Van Oost)

Aan de bevoorrading besluit ik niet te stoppen om water te nemen en gewoon door te lopen, maar Eddy komt me achterna gelopen met een bekertje water, wat een service. :)

Ik finish de 11.72 kilometer in 57:47 (12.2k/u) en word daarmee 4e op 128 deelnemers. Binnen het uur terug zoals gehoopt, dus heel tevreden!

3 Responses to “Trail Provinciaal Domein Het Leen (22/2)”

  1. Hans Noyelle says:

    Heel knappe tijd, want verdomd pittig parcours.

  2. kaat says:

    wauw ! op zo’n parcours ! Geweldig !

  3. Filip says:

    Parcours lag er inderdaad mooi bij, maar was wel genieten ;-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.