Leopoldsloop

Het is de 2e leopoldsloop vandaag. Ik vertrek nogal voortvarend en bevind me in een groepje dat iets sneller dan 13k/u loopt. De eerste 5 kilometer kan ik volgen, maar ik voel dat het opeens te rap gaat en moet op eigen tempo verder. Ik zie niet direct lopers achter me, dus beuk maar alleen tegen de wind in aan een snelheid van om en bij de 12k/u. Na een tijdje zie ik nog een loper lossen uit het groepje waar ik me een aantal kilometer eerder in bevond. Ik haal de geloste loper bij, maar heel veel steun kan de loper me niet bieden. Ik doe het merendeel van het kopwerk, maar de paar 100 meter dat de andere loper kop doet, doet wel deugd om toch even te kunnen uitblazen.

Na het keerpunt is het meewind, ik laat me verleiden om te snel te lopen, wat zich iets later wreekt in het feit dat de snelheid drastisch omlaag moet, de energie is op, het is nog slepen aan een tempo iets boven de 11k/u richting streep.

Ik beëindig de 27 kilometer na 2:14:54 (12k/u). Van genoten (vooral van de heenweg :)) en toch tevreden dat ik vandaag eens wat sneller kunnen lopen heb.

finish (foto: Sonja De Bruycker)

finish (foto: Sonja De Bruycker)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.