Een dagje in teken van het hardlopen: groepsloopje + wedstrijd Comer

Vanochtend organiseerde loopvriend Kevin een groepsloop in de natuur van Beernem, 20 kilometer aan 11k/u waren er beloofd, het werden uiteindelijk 23.5 kilometer. Mooie omloop en heel grote opkomst, van genoten!

groepsfoto bosloop

groepsfoto bosloop

Snel naar huis om snel snel wat te kokkerelen: kipje, spinazie, rijst, currysaus. Terug wat krachten opdoen :)

Deze namiddag staat er immers nog een wedstrijdje op het programma in Sint-Laureins. De wedstrijd maakt deel uit van het krekenlopers-criterium. Ik heb zelf hier niets te verdedigen, maar m’n vriendin kan nog een extra prijs krijgen als ze vandaag meedoet. Ik heb niet heel veel overredingskracht nodig om ook deel te nemen.

Het rondje is 4.5 kilometer en je hebt de keuze om dit één, twee of drie keer af te haspelen. Gelukkig is het maximum 3 want anders deed ik er waarschijnlijk meer.

De benen voelen niet al te fris aan, maar de eerste 2 rondes loopt het toch behoorlijk, net iets trager dan 13k/u. In de laatste ronde beginnen de kilometers van vandaag toch te wegen en ik krijg een tik. Snelheid omlaag en afzien nog tot de finishlijn. Ik finish de 13.46 kilometer in 1:05:21 (12.4 k/u).

37 kilometer in totaal dus, meer dan genoeg voor vandaag…

Morgen een saunatje :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.