11de Klas voor Khamhar – SOS Junglekids (23/11)

Vermoeiende week achter de rug, 3 dagen in Londen gezeten voor het werk met als gevolg veel drinken, veel eten en weinig lopen (5km of minder per dag). Het gevolg daarvan is dat ik een kiloke meer moet meesleuren en bij het lopen voel je dat direct dat het moeizamer gaat om vooruit te raken…

Om m’n conditie terug wat op peil te brengen besloot ik dan maar om vandaag mee te doen met een wedstrijdje de 11e Khamhar jogging in Sint-Gillis Waas. Het is ongeveer 50 kilometer rijden met de auto er naar toe, dus nog net te doen… een loper moet een beetje zot zijn een uurke in den auto voor een uurke te lopen… :)

Aangekomen in Sint-Gillis-Waas besef ik dat ik m’n sporttas vergeten ben, gelukkig heb ik wel al een sporttenu aan, maar dat betekent wel geen reservekledij,… en geen handschoenen of hoofdband… En die laatste 2 kledingstukken had ik echt wel kunnen gebruiken, een heuse sneeuwstorm maaktte het ferm koud aan de pollekes en de oren…

De wedstrijd

Aan een persoonlijk record verbeteren denk ik vandaag niet, daarvoor zijn er te weinig deelnemers en daar is het weer veel te bar voor… Gewoon eens uitlopen zonder specifiek doel dus. Normaalgezien start ik altijd vooraan in de groep, maar vandaag denk ik eens de stofke-taktiek toe te passen om zodoende wat trager te starten. Ik start dus helemaal achteraan maar we zijn echter nog geen 200 meter weg of ik heb de helft van de deelnemers al voorbij gestoken, in een wedstrijd lukt het me echt niet om trager dan 12.5km per uur te starten, ik weet dat ik achteraf een terugval zal hebben maar als de goesting groot is moet ge er voor gaan denk ik altijd :)

Het is echt pokkeweer, de sneeuw snijdt in mijn aangezicht en bedekt mijn brilglazen volledig. Ik zie geen steek meer voor mijn ogen en moet regelmatig eens mijn bril afnemen en de sneeuw er met mijn vingers er van te vegen…

die brilglazen constant besneeuwen, ambetant wei... :)

die brilglazen constant besneeuwen, ambetant wei... :)

De jogging is een heel mooi parcours, mooiste parcours wat ik tot nu toe gelopen heb. Het is gelegen in een schilderachtig landschap met uitgestrekte weiden en mooie knotwilgen (nog mooier doordat het door de sneeuw bedekt is), het loopt ook langs smalle fietspaadjes, echt prachtig! Doordat je vaak op dit parcours moet keren heb je ook een goed zicht op wie er net voor en net achter je loopt.

Heb het grootste stuk van de jogging alleen gelopen en ik had het idee tijdens de jogging dat ik een vrij regelmatig tempo liep, maar als ik het schema in m’n sporttracks grafiek bekijk zijn er toch wel best wat schommelingen geweest, vooral in het laatste stuk waar ik tegen de ijswind moest inbeuken kreeg m’n snelheid een serieuze deuk… Bij aankomst ben ik een serieuze ijskegel en een warme douche heeft nog nooit zoveel deugd gedaan, zaaaalig….:)

Eindresultaat: 9.68 kilometer in 51 minuten 23 seconden. (gemiddelde van 11.3 km/u). Alhoewel dit mijn traagste resultaat is over vergelijkbare afstanden, toch best tevreden met dit resultaat omdat het zo’n pokkeweer was… :)

Wedstrijdverloop jogging Khamhar

Wedstrijdverloop jogging Khamhar

En dan terug naar huis met de auto aan een gemiddelde van 30 per uur omdat de baan volledig toegesneeuwd lag, ze kunnen ne mens wat aandoen die zo zot is om iedere week een wedstrijd te willen lopen… :)

Officiële uitslag

36e...

36e...

5 Responses to “11de Klas voor Khamhar – SOS Junglekids (23/11)”

 1. Nico says:

  mooi gelopen
  ik zie het mezelf nog niet doen in zo een klote weer lopen
  als je zondag de 10 loopt mag je samen met ons starten en dan rustig beginnen inhalen

 2. Stofke says:

  Sterk gelopen in da weer en de volgende keer toch iets trager starten en rustig opbouwen, het is nog eens zo leuk om die turbo aan te zetten na een 3-tal km.

 3. Chris says:

  zeg, da’s wel ferm gelopen met zo’n guur weer jong ! Proficiat ! Alleen al voor moed en zelfopoffering zou je nog een extra medaille mogen krijgen :-)

 4. Julie says:

  Proficiat, da’s een knap resultaat gezien de weersomstandigheden. ‘t Was echt bar koud vorig weekend! Da kiloke loop je er zo weer af hoor!

 5. Katrien says:

  Knappe training ,tot zondag !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.