kerstloop Stekene (21/12)

Een verjaardagsloopje… De 38e keer al ondertussen dat ik aan de winter begin, de tijd staat helaas niet stil :)
Eigenlijk heb ik niet zo veel zin om te lopen, maar de 3 kilometer is de favoriete afstand van de vriendin, dus we zakken maar af naar Stekene. Er is keuze tussen 3k, 6k of 12k. Er wordt steeds gewacht tot de laatste deelnemer van elke afstand is gefinisht vooraleer de volgende afstand op gang wordt geschoten. Ik schrijf me in voor de 6 kilometer dan moet ik niet al te lang aan de kant staan kijken voor m’n wedstrijd begint.

tijdens de 3k wedstrijd (foto: organisatie)

tijdens de 3k wedstrijd (foto: organisatie)

Jessie loopt dus de 3 kilometer. Ik vergezel haar tijdens haar wedstrijd met het fototoestel in de hand.

tijdens de eerste meters van de 6k (foto: Jessie)

tijdens de eerste meters van de 6k (foto: Jessie)

Daarna is de start van “mijn” wedstrijd, 2 rondes van 3 kilometer moeten worden afgelegd. De eerste ronde kan ik nog een snelheid vasthouden van om en bij 15k/u, maar daarna moet de snelheid drastisch naar beneden. Het is doorbijten de laatste kilometers, waarbij ik toch tracht nog wat het tempo vast te houden. Met de meet in zicht zet de persoon achter me een lange sprint in, het is zeker nog 300 meter, maar ik pep me ook nog maar even op en het lukt me zowaar om m’n plaats vast te houden. Ik leg de 6.13 kilometer af in 25:11 (14.6k/u).

2 Responses to “kerstloop Stekene (21/12)”

  1. Ronny says:

    Proficiat met je oede tijd, Peter! En sorry voor mij laattijdige verjaardags- en Nieuwjaarswensen. Ik was daar ook in Stekene – voor mij was het quasi een thuiswedstrijd – maar ik heb de 12 km gelopen. Nog de beste wensen voor 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.