Leopoldsloop (20/2)

Het is eigenlijk een beetje kort na de marathon van vorige week om nu al terug een wedstrijd van 27 kilometer te lopen… zeker omdat de marathon serieus in m’n benen is gekropen (tot donderdag last in m’n knieën gehad), maar ja ik heb me op voorhand ingeschreven voor de wedstrijd van vandaag en de benen voelen redelijk goed dus we starten toch maar he… :)

Ik neem me wel voor om niet te hard van stapel te lopen, ik positioneer me helemaal achteraan zodanig dat ik niet verleid word om snel te starten.

Eenmaal het startsein gegeven schuif ik toch vrij snel een paar plaatsen op en na 1 kilometer loop ik al naast Elisabeth, m’n bus-reisgenoot van in de heen-reis in Deinze-Aalter. Ik praat even bij met haar en informeer hoe het gaat met de voorbereidingen van haar marathon. Het duurt niet lang voor het begint te kriebelen om toch wat harder te lopen, dus wens haar succes met de rest van de wedstrijd en ga er terug alleen van door.

Na een 4-tal kilometer komen er 2 lopers uit de achtergrond. Ze trainen voor de marathon van Parijs en stonden blijkbaar nog net iets verder geposteerd dan mezelf tijdens de start. Ze maken er een inhaalrace van. Hun tempo ligt net iets hoger dan het mijne, het is sterker dan mezelf, ik voel weliswaar dat het tempo net niet meer easy running is, maar toch kan ik het niet laten om aan te pikken en mee te lopen in hun zog…

Ik blijf bij hen tot de laatste onverharde strook en loop dan van hen weg, het lopen voelt super… terug op de verharde weg aangekomen laat ik het tempo terug zakken, het is nog 5 kilometer naar de meet nu.

Een paar kilometer voor het einde voel ik m’n linker achillespees reclameren… Ik weet het zelf wel de oorzaak is niet ver te zoeken: combinatie van lopen op schuine weg, sneller lopen dan gepland, te ver, te snel na de marathon, etc… En een mens zou denken begin te wandelen als je iets voelt, zeker nu je de wedstrijd toch niet aan het doorlopen bent, maar om een of andere reden wil je dat toch niet doen, misplaatste trots zeker… nu ja hopelijk is de pees snel terug ok, it sometimes hurts to be an endorphin junkie. :)

De wedstrijd van 27 kilometer finish ik in 2:17:12 (11.8k/u) en ik word daarmee 136e op 231 deelnemers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.