Eindwinst in het SSP Criterium

Het SSP Criterium is een regelmatigheidscriterium dat gelopen wordt ter promotie van sport in Zeeuws-Vlaanderen. Het criterium bestaat in totaal uit 10 wedstrijden, de 6 beste wedstrijdresultaten tellen mee voor de eindstand. Per wedstrijd zijn er 500 punten te verdienen (1e=500,2e=499,enz…). Er is keuze tussen 3 afstanden (kort/midden/lang), als je wilt meedoen aan het criterium moet je steeds dezelfde afstand kiezen. Ik koos voor de lange afstand.

De totaal-score voor mijn beste 6 wedstrijden kwam uit op 2871 (op 3000) en ik werd daarmee eind-winnaar in m’n leeftijdscategorie. (Niet dat dat een prestatie is om trots op te zijn want ik ben eveneens laatste in mijn leeftijdscategorie, maar ik dacht misschien is het wel het enigste wat ik ooit win, dus ik wou toch niet nalaten om er een kort blogje over te schrijven, hehe. :))

Als ik de resultaten over leeftijds-grenzen heen rangschik ben ik 10e op 28 deelnemers, toch de eerste helft van de mensen die meededen aan het regelmatigheidscriterium. Op de lange afstand doen toch in principe de betere “atleten” mee, niet dat ik mezelf als een atleet beschouw maar ik ben wel best tevreden met die eind-rangschikking. :)

Wat me bijblijft van de wedstrijden in het SSP criterium is dat ik vooral genoten heb van het lopen doorheen de mooie streek die Zeeuws Vlaanderen toch is (wel vaak heel veel wind in die polder-landschappen), volgend jaar staat dit criterium hoogstwaarschijnlijk opnieuw op m’n programma.

Vanavond is het de prijsuitreiking van het criterium, wat ik met m’n “prestatie” zou gewonnen hebben zal ik nooit weten… Want morgen staat de 10 miles van Antwerpen op het programma en den dag voordien in de Leffe gaan hangen lijkt me niet echt een goed idee. :)

12 Responses to “Eindwinst in het SSP Criterium”

 1. Chris says:

  Wohooow ! Proficiat zeg, toch flink wat punten verzameld! Succes morgen in A’pen he, en we hebben je gisteren toch wel gemist in Toeroet ;)

 2. Anje says:

  In Leffe zitten nochtans veel koolhydraten, volgens mij. In Westmalle nog meer, volgens mijn broer. Proficiat alleszins en misschien tot morgen.

 3. Herman says:

  Het zijn inderdaad prachtige wedstrijdjes. Een echte aanrader.

 4. Proficiat Peter
  ik heb het altijd al geweten dat er een winnaar in u zat

 5. Michel says:

  Môh Peterken tôch!
  Sterk gelopen man! Eens iets winnen is fijn, altijd!
  Jammer dat je de prijs niet gaat halen :(
  Veel sterkte morgen, ik zal je wel voorbijzoefen *zoef zoef zoef*
  Als ik op 1:26 aankom ben ik blij… Tegen dan ben jij al vanonder de douche :)

 6. Luc says:

  Proficiat en doe zo verder hé.

 7. Stofke says:

  get gij da goe gedaan vintje, succes morgen, ze klappen van warm weer heb ik gehoord ;-)

 8. Tiny says:

  Succes morgen in Antwerpen. Nog proficiat met je prijs!

 9. Willem says:

  Peter,

  Proficiat met je prestatie.

  De combinatie Leffe & Lopen (voor, tijdens, na…) is het uitgangsprincipe van ons Bourgondic Running Team. Trying is believing :-)

  Veel succes straks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.