10 kilometer van Brussel – tempomaker 11k/u

Vandaag zak ik af naar Brussel voor een 10 kilometer wedstrijd aan 11k/u, een rustig tempo voor mij. Ik heb hier nog niet gelopen maar zie al snel dat het zeker geen sinecure zal zijn om te pacen op dit parcours. Het gaat constant op en neer, geen meter plat is het…

samen met mede-pacer Marnix

samen met mede-pacer Marnix

We zijn met 2 pacers voor de 5:30 min/km doeltijd. In het bochtige smalle parcours, raak ik aansluiting met Marnix kwijt. Ik zie dat er een paar mensen op buigen en barsten hangen achter mij en laat me een klein beetje uitzakken om hen te proberen meetrekken. We vormen nu 2 groepjes op een paar honderd meter van elkaar, de betere lopers zijn mee met Marnix en ik probeer er zoveel mogelijk mee te trekken van de mindere lopers.

Het is een moeilijk parcours om een vast tempo te lopen, het gaat constant op en neer en iedereen heeft een andere voorkeur voor hoe snel hij bergop of bergaf wilt lopen. Het parcours is zeer uitdagend, maar wel heel mooi met ganse stukken doorheen het park. Het is wel oppassen om niet te blijven hangen aan de bruggen met onze vlag die op onze rug hangt.

Samen met Marnix finish ik de 9.8k in 53:08. (11.1k/u)

deel van het pacing team (foto's nico)

deel van het pacing team (foto’s nico)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.