Vierdaagse van de Ijzer 2013 (21/8-24/8)

Als je een vierdaagse loopt word je leven makkelijk want je valt terug op een routine: slapen, eitje eten, naar de start rijden, lopen, naar huis rijden, beetje eten, literke chocomelk drinken, beetje rusten,… Nu was wel de vraag of ik zo kort na de Heuvelland4daagse terug in staat zou zijn om weer (een stuk) meer kilometers dan normaal te verteren…

Dag 1: Oostduinkerke

Klaar voor de start

Klaar voor de start

Hoogtepunten vandaag zijn het vissoepje dat je krijgt na een 7-tal kilometer en verschillende kilometers schoffelen in mul duinzand. Het grootste deel van de tocht samengelopen met pedagoog Koen, tempo constant rond de 11k/u, naar het einde toe begon het erg warm te worden.

31.94k in een (netto)tijd van 2:59:18 (10.7k/u)

Dag 2: Poperinge

op pad met spartathleet Ludo

op pad met spartathleet Ludo (foto: Bernard Haeyaert)

Vandaag de ganse dag op pad met spartathlon-finisher Ludo Depoortere. We lopen op een rustig tempo en Ludo vertelt geanimeerd over zijn ultra-avonturen, ik zou er uren kunnen naar luisteren en de dag vliegt dus voorbij.

Het is het lastigste parcours vandaag met veel bergop (Kemmelberg, Rode berg, …), maar daardoor ook veruit het mooiste parcours van de 4 dagen. Naar het einde toe vervoegt er zich een andere loper bij ons, af en toe moeten we even temporiseren om hem te laten bijpikkelen.

32.99k in 3:17:17 (10k/u)

Dag 3: Diksmuide

Op pad met Ludo en Henk (foto: Bernard Haeyaert)

Op pad met Ludo en Henk (foto: Bernard Haeyaert)

bijten om te volgen (foto: Bernard Haeyaert)

bijten om te volgen (foto: Bernard Haeyaert)

Op pad met Henk Derudder en Ludo Depoortere vandaag. Het is warm en het loopt totaal niet bij me, ondanks dat we niet zo snel lopen heb ik moeite om te volgen en het is 20 kilometer bijten om te blijven hangen. Weinig natuur te bespeuren vandaag, vooral kleine boerewegjes gezien vandaag.

33.65k in 3:17:51 (10.2k/u)

Dag 4: Ieper

op pad met de snelle mannen vandaag

op pad met de snelle mannen vandaag (foto: Bernard Haeyaert)

Nog beetje aan het balen dat ik het gisteren zo lastig had en heb er niet veel zin in vandaag. Me toch maar uit m’n bed gesleurd en naar Ieper gereden. Voor de start de benen een kleine 2 kilometer losgelopen. Het is lichtjes aan het regenen en voor de start schuil ik mee onder een Nederlandse wandelaar z’n paraplu, hij vertelt over andere wandeltochten die hij reeds deed en doe daarmee een reeks ideëen voor de toekomst op.

Eenmaal het startsein gegeven wordt wurm ik me doorheen het pak wandelaars en loop een gaatje toe op een paar lopers voor me, Ludo is ook terug van de partij. Het gaat er sneller aan toe dan de voorbije dagen, het was nochtans niet de bedoeling om snel te lopen, maar onbewust blijft een mens toch hangen. Ik ben veruit de minst getrainde loper van het gezelschap en op momenten dat de snelheid naar de 13k/u gaat moet ik serieus op m’n tanden bijten om te blijven volgen. Doordat het de ganse tijd regent liggen de onverharde stroken er verraderlijk glad bij en lijkt het op die plaatsen soms meer op schaatsen dan op lopen.

30.97k in 2:38:07 (11.8k/u)

6 Responses to “Vierdaagse van de Ijzer 2013 (21/8-24/8)”

 1. Filip De Jaeger says:

  Pittige laatste dag, als je dat nog kan is de conditie wel in orde ;-)

 2. Jan V. says:

  Grappig dat dit onder ‘training’ staat.

 3. Aschwin van den Abeele says:

  Wat een topprestatie Peter

 4. David says:

  Sterk. Ik heb de indruk dat je in ultralopen een nieuwe uitdaging hebt gevonden.

  Hopelijk heeft de melk en de limonade gesmaakt.

  Als je niet wil schaatsen kan je altijd de omloop van de rolwagens kiezen; die zijn verhard.

  Cheers.

 5. Henk De Rudder says:

  Mooi verslagje van je 4-daagse… Leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.