Comerloop (24/10)

Vandaag de laatste loop in het criterium van de krekenlopers, in het criterium deed ik mee aan de lange afstand maar stond rond de 7e plaats of zo in de rangschikking, de lopers die voor me gerangschikt staan zijn ook stukken beter, onbegonnen werk in ieder geval om daar nog het podium te ambiëren… :)

Het geeft me wel de vrijheid om vandaag voor een andere afstand te kiezen. Gisteren nog tot de vroege uurtjes op Gert Luyckx verjaardagsfeestje gezeten en daardoor eigenlijk niet echt zin om lang af te zien vandaag: de korte afstand zal al ver genoeg zijn denk ik… :)

De wedstrijd

Ik positioneer me op de voorste rijen van het peleton, we moeten immers direct een smal straatje in en voorbijsteken is daar zo goed als onbegonnen werk…

We worden op gang gefloten en ik heb al direct het gevoel dat ik doorslier op de kasseien aan de start (onbegrijpelijk vind ik persoonlijk om net op die plaats te starten waar die meter kasseien ligt, maar bon het is niet anders…).

Ik loop slechts de korte afstand vandaag en probeer mee te gaan met de snelle jongens, maar moet na een 300-tal meter toch wel erkennen dat dit ver boven mijn kunnen ligt en ga daar al over naar een eigen tempo (‘t is van moeten :))…

Na een goeie kilometer hoor ik er iemand met muziek in z’n oortjes aankomen. Ik kijk niet om en weet niet wie het is, ik blijf maar zo hard als ik kan doorlopen, we zien het wel als ie passeert denk ik, want ik maak me geen illusies dat ik op dat moment eigenlijk al serieus aan ‘t plaffoneren ben… :)

Ik zie Sander Verminck me passeren, het gaat te snel voor aan te pikken en probeer zelfs niet te volgen. Sander loopt met oortjes in, ‘t was dus hem die ik hoorde aankomen denk ik, maar zie op dat moment achter me ook Bert Verbeke met oortjes in, hmm nu weet ik ‘t nog nie wie dat ‘t is dat ik hoorde komen denk ik… :)

Bert komt naast me lopen en ik begin tegen hem te praten, hij heeft deze morgen blijkbaar reeds al een mountainbike tocht gereden en zegt dat zn benen nie goe aanvoelen, maar hij geeft verdikke toch nog goe sjette… Ik blijf naast Bert lopen.

Ietsje voorbij het 2 kilometer punt begint het ferm te hagelen. Pokkeweer zeg, m’n benen krijgen serieus koud en dat helpt zeker niet om soepel te blijven ronddraaien (‘t had voor het hagelen al niet over)… Rond kilometer 3 voel ik dat het te snel gaat voor me, in plaats van naast Bert te lopen tracht ik me nu te verschuilen maar geen avans, ik moet er ongenadig af.

Ik weet dat het gelukkig niet al te ver meer is… Wel nog even door een dreef die bezaaid is met plassen, pfft, wat loopt deze passage moeilijk en de snelheid is nu totaal uit de benen…

Met in de verte de tent van de aankomst in zicht hoor ik een loper al spurtend tot bij me komen, ik was eigenlijk totaal niet van plan om te spurten vandaag, maar met die loper te zien naderen kan ik het precies toch ook niet over m’n hart laten komen om hem me zo maar te laten passeren…

Ik verhoog m’n snelheid naar Robin Buysse’s sprintsnelheid. De snelheid ligt hoog maar op de een of andere manier slaag ik er in om al spurtend opeens een tandje bij te geven waardoor ik Robin terug losloop.

Door te spurten tegen Robin, zie ik Bert zowaar terug dicht voor me uit lopen,… Ik kom snel korter en ga hem zowaar op een meter voor de streep nog voorbij en beëindig de 4.47 kilometer in 17:37 (15.3k/u) en word 7e op 53 deelnemers…

Ik ben vooral blij dat ik aan de meet volledig onderkoeld snel terug in die lange loopbroek kan kruipen. :)

tja nie echt gelijkmatig e... veel verval, mede door de koude en de hagel...

tja nie echt gelijkmatig e... veel verval, mede door de koude en de hagel...

Uitlopen

Na de wedstrijd loop ik nog 2 toertjes mee samen met Tine, hagelbuien zijn over en de zon begint zowaar nog te schijnen...

Na de wedstrijd loop ik nog 2 toertjes mee samen met Tine, de hagelbuien zijn over en de zon begint zowaar nog te schijnen... lopen is toch direct een stuk plezieriger als 't goe weer is... :)

12 Responses to “Comerloop (24/10)”

 1. Stefaan says:

  Ja Peter, Had ik ook maar uitgelopen :-)

 2. met de dansbenen van gisteren goe gelukt e

 3. Luc Ryckaert says:

  Toch goe gelopen na een feest.

 4. Stofke says:

  ben ik blij dak mijn lange broek aan had :-)

 5. Valerie says:

  toch nog een goed tempo na het feesten van zaterdag. :-)

 6. Mooie wedstrijd gelopen. Ik kwam net aansluiten toen jij je eindsprint inzette. Je blote schouders zagen al even rood als je singlet ;-)

 7. van die hagel e, zo’n weer zeg… :)

 8. Tine Gernaey says:

  amai amai

 9. natalie says:

  in zo een weer knap gedaan hoor Peter…proficiat.

 10. Aschwin says:

  Volgens mij ben jij stiekem al aan het trainen voor de aflossingsmarathon te Terneuzen (4 dec.), met al die korte afstandsloopjes!
  Met hoeveel teams doe je uiteindelijk mee?

 11. Peter says:

  waarschijnlijk enkel met JC Aalter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.