bostrails Aalter & Deloitte Building Run

Zaterdag mochten we nog eens spelen in de bossen rond Aalter. Het had goed geregend de dagen voordien dus het lag er behoorlijk drassig bij. Er waren weides bij waar ik inzakte tot voorbij kous-hoogte… De eerste 21 kilometer kon ik een mooi tempo van iets boven de 11k/u lopen, maar ik forceerde me blijkbaar ergens want na 21 kilometer was het vet van de soep en moest ik de resterende 25 kilometer op overlevingstempo lopen…

Ik finish de 45.54 kilometer in 4:24:58 (10.3k/u) en word daarmee 49e op 163 deelnemers.
Vooropgesteld doel om onder de 4u30 te finishen toch nog gehaald, dus al bij al toch nog redelijk tevreden.

net gestart (foto: Jurgen Schepers)

net gestart (foto: Jurgen Schepers)

even poseren terwijl Kurt me inhaalt (foto: Kurt)

even poseren terwijl Kurt me inhaalt (foto: Kurt)

finishen (foto: Jurgen)

finishen (foto: Jurgen)

na de finish (foto: Jurgen)

na de finish (foto: Jurgen)

Deloitte Building Run
Net als vorig jaar zocht Deloitte pacers voor hun Deloitte Building Run.

Vorig jaar vond ik dit leuk, dus ik was graag terug van de partij. Deze keer kreeg ik het doel om 10 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 10k/u te lopen en ondertussen een groep lopers van een 25-tal personen te begeleiden.

Wat het moeilijk maakt is dat je ook het parcours wat moet zoeken, er staan wel seingevers maar die aanwijzingen zijn niet altijd even duidelijk. Ik heb als backup het parcours ook op m’n horloge staan, waardoor ik de algemene richting weet, maar straatnamen staan er niet op en het navigatie-lijntje is natuurlijk ook niet tot op de meter precies… Ik slaag er in om een keer verkeerd te lopen en aan de verkeerde kant van een hek te belanden. Na 50 meter zie ik m’n foute keuze in: het lijntje wijkt af van m’n route op m’n horloge. Niet panikeren, maar doorheen het hek kunnnen we niet, er zit dus niets anders op dan om een stukje terug te lopen… 100 meter te veel gelopen dus…

Het is een verscheiden groep lopers, sommigen kunnen veel sneller en voor anderen is 10k/u echt meer dan genoeg. Ik moet m’n pacer-ervaring aanspreken om de groep samen te houden en de kop van het peleton in te tomen zodanig dat ze er achteraan niet uitwaaien, want het is toch vooral de bedoeling dat we samen aankomen.

Aangezien op m’n horloge bijna constant het parcours staat heb ik weinig of geen bevestiging van de snelheid op m’n horloge en loop ik vandaag volledig op tempo-gevoel, maar blijkbaar zat m’n gevoel wel goed vandaag: 10.03 kilometer in 59:48. 12 seconden te snel dus :)

Ook de afterparty is verzorgd met muziek, diverse hapjes en drankjes.
Een mooi evenement dat ze hier jaarlijks bij Deloitte organiseren voor hun werknemers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.