Hardloop4daagse Dag 1 (25/5)

Vanavond om 19u30 was de eerste etappe van de hardloop4daagse. Het is warm en ik voel me allesbehalve lekker (pizza van vanmiddag ligt nog op m’n maag). Ik opteer niet om een singlet aan te doen vandaag maar doe een witte t-shirt aan van de Aischdall Trail wat ik me snel beklaag, de t-shirt verlucht totaal niet en ik zweet me rot.

Veel te warme t-shirt...

Veel te warme t-shirt...

De eerste kilometer ga ik veel te snel van start (bijna 15k/u), beetje zotjes natuurlijk als je doel is om een tempo van 12.5k/u te lopen. Ik vertraag m’n tempo dadelijk als ik zie dat ik zo snel gelopen heb die eerste kilometer. Het nadeel is nu natuurlijk dat alle lopers die me passeren te snel lopen om aan te pikken. Tot het 8 kilometer punt zie ik dan ook de ene na de andere loper passeren. Op kilometer 8 slaag ik er uiteindelijk zelf in om ook eens 2 lopers in te halen, waar ik eerst even achter hang maar ze uiteindelijk dan toch maar voorbij ga…

Het parcours is overigens prachtig, het loopt grotendeels over onverharde wegen doorheen de Veluwe, was het nu een paar graden frisser geweest ‘t was perfect geweest :)

Op kilometer 12 krijg ik last van krampen (ik had er voor gevreesd: niet naar ‘t toilet gekunnen net voor de start), balen… Met m’n tempo af en toe te laten zakken lukt het om de krampen te onderdrukken.

Na 17,14 kilometer is de finish daar uiteindelijk, waarna ik me snel naar ‘t toilet begeef, pfft wat een verlossing :) Na het douchen waag ik me er toch maar aan om de naturaprijs van vandaag (een vette pannekoek) binnen te spelen… afwachten wat dat geeft… :)

De 17,14 kilometer leg ik af in 1:18:55 (13k/u) en word daarmee 24e op 60 deelnemers.

Ondanks de ongemakken van vandaag toch nog 3 minuten voorsprong op schema kunnen nemen. Morgenochtend etappe 2 (20 kilometer) en etappe 3 ‘s avonds (14 kilometer), hopelijk is het dan beetje frisser (maar ‘t ziet er niet naar uit)…

Wedstrijdverloop


Voor de analisten onder jullie, klik view details om m’n data uit te pluizen…

7 Responses to “Hardloop4daagse Dag 1 (25/5)”

 1. kaat says:

  ik ben een beetje jaloers :-)

 2. Patricia Verschuere says:

  Succes voor morgen en zonder krampen hopelijk !

 3. Anje Cauwels says:

  laat je niet kisten door warmte of andere simpele problemen… klinkt als heerlijke uitdaging, go for it!

 4. Nils Geerinck says:

  Nog veel plezier en succes!

 5. Filip Geirnaert says:

  Doe zo verder !!!

 6. Kevin Strubbe says:

  succes, Peter!

 7. Adelin De Groote says:

  Blijven gaan Peter. Goed bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.