Lootse halve marathon

Op zaterdag een grote tocht gedaan met de mountainbike (23e Brugse polder en bossentocht – 75k). Van thuis vertrokken (+30k) en onderweg nog hier en daar een pijltje missen en wat misrijden (+6k) was in totaal goed voor 111.5 kilometer. Een behoorlijk grote tocht dus om niet gewoon te zijn te fietsen… Echt frisse benen heb ik dan ook niet zondag-middag aan de start van deze halve marathon te Lotenhulle…

De Lootse halve marathon is eigenlijk een aflossingshalvemarathon, maar je mag ook individueel 4 rondes lopen en zo alleen de halve marathon voltooien.

Ik start samen met clubgenoten Wim en Nico, die beiden ook de halve marathon als individu lopen. Na een kleine 2 kilometer mogen we een eerste keer over een onverhard stukje in het park. Ik gooi de benen eens los en loop weg van Nico en Wim. Na een goede kilometer komen we terug op de verharde weg en verlaag m’n tempo om me terug te laten inlopen. Ik had verwacht Wim en Nico te zien passeren, maar het zijn twee dames die me voorbijgaan.

Ik sluit aan bij Evita en Melissa en raak aan de babbel. Het is wel gezellig en het tempo is vlot, dus blijf de resterende afstand bij de zusjes lopen.

doorkomst na 2 rondes, reeds goed doorregend (foto: Gaby De Vos)

doorkomst na 2 rondes, reeds goed doorregend (foto: Gaby De Vos)

Het regent hard en de onverharde paden worden elke ronde meer en meer slijkerige blubber. Het is zoeken naar een goed beloopbaar pad wat niet altijd meer te vinden is… Schoenen zuigen modder op, m’n sokken die eens wit waren zijn nu pokke-zwart. Het parcours loopt lichtjes op en neer en ook dat laat zich na een paar rondes voelen.

De zusjes finishen samen op een 3e plaats bij de vrouwen.
Zelf finish ik als 38e (69 individuele deelnemers) in een tijd van 1:49:43. (11.6k/u)

finish (foto: Gaby De Vos)

finish (foto: Gaby De Vos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.