De toer van Zétrud

Paul Van Hiel organiseerde een kleinschalige marathon waarbij het parcours niet uitgezet was maar je aan de hand van je gps horloge het parcours moest volgen, hier had ik wel zin in en moest er niet lang over nadenken om me in te schrijven.

De marathon is op de feestdag 21 juli, ok misschien was het niet zo’n goed idee om de avond er voor nog eens het parcours van de halve marathon van Gent te verkennen, maar ik kon het niet laten.

De start is aan Paul’s huis, in Zétrud-Lumay, een gehucht tegen Hoegaarden, net over de Waalse “grens”. We zijn met 14 deelnemers, meer dan de helft zijn geen onbekenden voor me, doorgaans zijn het immers veel-lopers onder de marathon/ultra lopers die meedoen aan deze kleinere marathons.

starten (alle foto's door Deborah)

starten (alle foto’s door Deborah)

De start wordt gegeven, initieel zit ik in een 2e groepje, maar loop al snel toch maar naar de kopgroep toe. Initieel loopt het behoorlijk goed, maar dit goede gevoel duurt helaas niet heel lang…
Na 7 kilometer worstel ik met hevige buikkrampen en moet ik een stop van verschillende minuten inlassen…

11 kilometer...

11 kilometer…

De kop van de wedstrijd is nu ver weg en loop nu zoiezo iets rustiger om te trachten terug een beter gevoel te krijgen. Ik loop eerst een eindje voor een ander groepje uit, maar het is toch niet altijd even duidelijk op m’n gps waarheen de route nu precies loopt aangezien er toch nogal wat kruisingen voorkomen in het begin van de route… Ik laat me inlopen door het groepje waar Paul zelf in meeloopt…

Tot de bevoorradingspost op het 11 kilometer punt blijf ik bij hen, maar te lang halt houden om te drinken doe ik niet graag, dus vertrek als eerste maar terug van de post. Heel ver loop ik niet van hen weg en aan de 2e bevoorradingspost zijn we terug samen.

bevoorrading...

bevoorrading…

De groep splitst op. Karen en Paul willen iets sneller lopen en ik volg hen. Karen loopt goed en in een stuk bergop lost ze me. Ik kan de afstand binnen de 200 meter houden en aan de laatste bevoorrading kan ik terug aansluiten bij Paul en Karen.

wachten op Karen en Paul

wachten op Karen en Paul

Ik ben als eerste weg bij deze bevoorrading en wandel een stukje tot Paul en Karen terug aansluiten, wat ze even later ook doen. Karen bepaalt het tempo, maar na een paar kilometer gaat ze plots aan het wandelen (om een gel te nemen?).

Ik heb geen zin meer om te stoppen en loop door.

Een goede 33 kilometer gelopen. Het laatste deel van het parcours is behoorlijk pittig, maar ik begin me na de periode van relatieve rust (sinds het moeilijk punt op kilometer 7) terug beter te voelen. Ik geniet van de hellingen en vergroot de voorsprong op Karen en Paul beetje bij beetje. Na een paar kilometer zie ik een 2-tal in de verte, het zijn Rudy en Lieve. Ik loop naar hen toe en aangezien ze wandelend de hellingen nemen, loop ik even later ook van hen weg…

finishen

finishen

Ik finish de 43.3 kilometer in 4:43:55 en word daarmee 4e op 14 finishers.

Zeer mooie streek en een heel mooi, nagenoeg volledig onverhard, parcours, ondanks dat ik me niet zo goed voelde vandaag, toch heel erg van genoten van deze mooie natuur! Ik doe hier zeker nog eens opnieuw mee!

medaille!

medaille!

napraten - gekluisterd aan spartatleet Jan's lippen na de finish

napraten – gekluisterd aan spartatleet Jan’s lippen na de finish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.