‘t is voor niks – halve marathon (25/11)

Normaalgezien ging ik opnieuw de marathon lopen hier, maar doordat ik nog maar kort geleden herstelde van m’n achillespeesblessure(s), toch maar eens m’n verstand laten spreken en de te lopen afstand veranderd naar een halve marathon, dat zal trouwens ook al meer dan genoeg zijn met de huidige form.

Het is geen A-doel voor me dus vandaag, maar toch, zoals steeds als ik een wedstrijd loop eigenlijk, zal ik me vandaag ook volledig geven.

Op de heenweg misrijden we ons naar goede gewoonte rond Eindhoven (ze hebben daar een paar nieuwe banen gelegd die m’n gps nog niet kent), maar met slechts een kleine 10 minuutjes verlies komen we aan bij de startgelegenheid van ‘t is voor niks. Er staat een seingever buiten die er voor zorgt dat je niet meer de parking oprijd, maar net als ik ter hoogte van de parking ben doet hij mij stoppen om een bus voor te laten. Ik denk binst dat ie nie kijkt toch eens piepen of er nog een plaatsje is op de parking en me op de parking gedraaid en op 10 meter van de start kunnen parkeren. :-)

Altijd een gezellige boel hier in Geldrop met veel bekenden, tasje koffie gedronken en bijgepraat met velen, een paar sterke verhalen gehoord over Nico z’n ontbijt (4 eclairs voor te beginnen oa) en daarna toch maar eens de queue voor het toilet op gezocht. Ik was een goede 50 minuten op voorhand ter plaatse, maar ik moet me zowaar nog beginnen opjagen voor me tijdig om te kleden in m’n auto. 2 minuutjes voor de start, val ik het peleton van voor aan en nestel me op de 2e rij. :)

klaar voor de start

klaar voor de start

Ik ga veel te hard van start en ondanks dat ik na een goede kilometer kies voor een duurlooptempo van rond de 13k/u zal het tot de 10e kilometer duren voordat ik geen mensen meer zie die me inhalen. Ik blijf mooi m’n tempo lopen, maar de mensen die me inhalen lopen net een tikkeltje te snel om te kunnen bijhouden.

Er is veel wind vandaag en ik ben toch blij dat ik er voor geopteerd heb om met een base-layer te lopen want de wind is ijzig koud.

Aan het 10 kilometer punt begint het tij te keren, ik kan terug een gat toelopen op een loper die me net voordien had voorbijgestoken. Ik blijf een kilometerke in z’n zog en op het moment dat hij verzwakt loop ik naar de volgende loper toe.

Het parcours begint hier lastiger beloopbaar te worden, het zand ligt er tamelijk los bij en het is hier zwaar tegenwind. Ik kan het gat naar de loper er voor redelijk vlug dichten en nestel me achter hem. Tegen deze loper zijn zin blijkbaar want hij vertraagt en gaat helemaal naar de buitenkant.

Fair enough denk ik, het is niet mooi van van mensen te profiteren die het lastiger hebben dan je het zelf hebt. Ik neem dus maar de kop en het duurt niet lang voor ik alleen op pad ben. Het blijft sterk tegen wind en het tempo zakt onder de 12k/u. Het is toch een 2-tal kilometer jagen geweest op de loper voor me nu, maar ik slaag er in om het gat te dichten. Pfft, deze inspanning heeft toch bloed zweet en tranen gekost en blijf samen lopen met de loper die ik heb bijgehaald.

Even een stukje macadam en dan komen de duinen eraan. De eerste van de 10-kilometer afstand (die een uur na ons vertrok) zoeft ons voorbij.

In het stuk van de 3 kilometer duinen heb ik het lastig en ik moet de loper die me zoeven bijhaalde terug toestaan om van me weg te lopen.

Met de meet in zicht loopt deze loper een 50-tal meter voor me en ik pers er een nog een spurtje uit om hem voorbij te steken. De loper dringt niet aan en ik ga er makkelijk voorbij.

de finish

de finish

Ik beëindig de 20.95 kilometer in 1:38:18 (12.8k/u).

Wedstrijdverloop

10 Responses to “‘t is voor niks – halve marathon (25/11)”

 1. Op los zand aan bijna 13/u kunnen lopen, toch niet niks he, well done en hopelijk geen blessures meer he

 2. julie says:

  Proficiat met je knappe halve marathon! Dan toch niet afgeslaan voor de 30km? Respect!

 3. Tiny says:

  Heb je een leuke dag gehad? Het is in Geldrop wel altijd een superambiance!

 4. cremke says:

  ‘t is just, die wijzigingen in Eindhoven zijn nog zo nieuw dat ge da nog nie kon weten hè :-)

  • Peter says:

   ik mis daar al drie jaar op rij, dit jaar nochtans een andere baan gepakt, maar ‘t was weer de verkeerde (keuze tussen 3 baanvakken, volgend jaar komt het dus vast wel goed :))

 5. bz says:

  Ik zat met mn grijze kop de andere kant op te kijken op die startfoto, ik was naar je op zoek! volgende keer beter…

  bz van chatnrun

 6. Evelyn says:

  Je bent er wel een van vooraan willen staan he, zowel met je auto als bij de start. Maar met zo’n eindtijd mag dat ook wel ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.