Scheldeloop (25/2)

Dit loopje stond niet op het programma, maar aangezien de vriendin hier de korte afstand ging lopen besloot ik om ook maar deel te nemen aan deze loop. Er is de keuze tussen 6 km, 12 km of 25 km. Ondanks dat ik slechts 6 kilometer heb gelopen deze week en dat ik nog steeds last heb in m’n knie (lopersknie) besluit ik toch maar om de langste afstand te lopen, we zien wel denk ik.

De wedstrijd
Eerst mogen we een kilometertje tegen de wind opboksen, ik loop bewust iets terughoudender zodanig dat ik achter een mede-loper kan schuilen. Na gedraaid te zijn hebben we nu wind mee, ik verhoog m’n cadans en loop van groepje naar groepje. Na een 6-tal kilometer gelopen te hebben begint er toch wat zijwind voelbaar te zijn, het groepje voor me loopt te ver voor me uit en dus besluit ik om op het groepje achter me te wachten en verlaag m’n tempo naar jog-tempo zodanig dat het groepje me snel bijhaalt. Eenmaal ze me bijgehaald hebben blijf ik aan de binnenkant lopen zodanig dat ik nagenoeg geen last heb van de wind.

10 kilometer punt wordt bereikt in ongeveer 45 minuten (~13.5k/u) en tot nu liep het eigenlijk vrij vlot. We worden over een fietspad gestuurd waar de tegels er verre van effen bijliggen, ik begin m’n knie meer te voelen en moet m’n medeloper laten lopen. Na een 2-tal kilometer gaat de weg terug over in een gewoon fietspad en kan ik terug naar m’n eerdere mede-compagnon toelopen.

Na een 13-tal kilometer zijn we aan het keerpunt gekomen waar we ons draaien en terug hetzelfde fietspad maar nu in omgekeerde richting lopen. Er zit best wel wat wind waardoor het tempo zakt naar iets boven de 12k/u. Langzaam maar zeker voel ik meer en meer last in de knie, ik heb gelukkig voor de zekerheid m’n knieband wel meegenomen. Rond het 16 kilometer punt geef ik er aan toe en wandel ik een stuk om m’n knieband aan te trekken. Het is zeker niet pijnloos maar voelt wel beter aan met de steun rond m’n knie en ik zet het terug op een lopen.

M’n beste pijlen heb ik wel al lang verschoten en de laatste 10 kilometer is afzien door een combinatie van knie, wind en mindere conditie. Ik ben er dan ook niet rouwig om om de finish te bereiken.

Ik leg de 24.89 kilometer af in 1:58:34 (12.6k/u) en word daarmee 48e op 117 deelnemers.

de finish...

de finish...

4 Responses to “Scheldeloop (25/2)”

 1. Valerie says:

  Ondanks je lopersknie … toch nog een mooie prestatie. Het komt er nu op aan om je knie goed te verzorgen.

 2. Jan De Booser says:

  Peter,

  Zo’n prestatie neerzetten ondanks jouw pijnlijke knie! Ben toch wel een (serieus) tikkeltje jaloers…

  Vraagje: kan je me een tip geven om een website online te kunnen plaatsen waar niet al teveel last is van reclame?

  Jan

 3. Filip Hoornaert says:

  voorzichtig met die knie Peter, beter eens goed laten genezen !

 4. Peter says:

  ik weet het, maar de goesting is soms groter dan ‘t verstand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.