Weekje wandelen en lopen in de Eifel

Elk jaar opnieuw heb ik het ‘probleem’ dat ik nog een aantal dagen overgedragen verlof moet opnemen voor het einde van maart. Jessie heeft geen overgedragen verlof dat ze moet opnemen, maar geen probleem, ik trek er dan wel een paar dagen alleen op uit. ;)

Ik bekijk de site van SNP natuurreizen opnieuw maar vind het toch weer te duur en stel dus maar opnieuw zelf m’n reis samen. Dit jaar trek ik dankzij een tip uit de facebook groep Wandelen en foto’s van wandelingen richting het Eifel-gebied in Duitsland.

Er is uiteraard wat meer werk aan om de reis voor te bereiden als je alles zelf moet regelen. Maar met de hulp van RouteYou, GPSies en de site van Rursee heb ik toch vrij snel een paar wandelroutes gevonden die me interessant lijken. Nog rap een budgethotel geboekt en weg was ik. :)

De eerste dag ben ik te moe om veel te doen. De Leopoldsloop zit nog in m’n benen, de lange autorit helpt ook niet echt en het feit dat de route helemaal onder geregend is maakt dat m’n zin ver te zoeken is. Het wordt een korte dag en na 10 kilometer is het meer dan genoeg geweest. De volgende dagen haal ik m’n schade goed in. Op de 5 dagen doe ik in totaal 109 kilometer over 16 activiteitsuren. Het is wel vaak te steil om te lopen, dus het wordt een combinatie van lopen en wandelen.

Helemaal op m’n gemak voel ik me niet altijd, uren alleen op pad zijnde zonder iemand tegen te komen, hier en daar sporen van dieren zien… maar de natuur is prachtig en het feit dat het gesneeuwd heeft voegt natuurlijk wel heel veel charme toe. Het waren best inspannende dagen en ben uiteraard wel moe nu, maar heb ten volle genoten van de prachtige natuur. :)

Een paar foto-impressies, de overige foto’s zijn beschikbaar in m’n picasa album voor de geïnteresseerden.

DSCN4297 DSCN4311 DSCN4344
DSCN4381 DSCN4440 DSCN4617

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *