Hardloop4daagse Dag 2, Etappe 2 (26/5)

Vannacht een kleine 6 uur tamelijk goed geslapen en totaal geen last van stijfheid voorlopig. Licht ontbeten met een boterhammeke en wat yoghurt om te proberen vermijden dat ik straks weer met krampen te maken krijg…

Op papier is het deze morgen de zwaarste etappe. In totaal 20,4 kilometer waarvan dat er alweer volgens datzelfde roadbook van kilometer 4 tot kilometer 9 geklommen wordt.

Het is terug een mooie etappe kwa uitzichten, nagenoeg volledig over onverharde weg dwars doorheen de Veluwe. Tot kilometer 10 loopt het heel vlot, 10 kilometer punt kom ik door in ongeveer 46 minuten. Het zwaarste deel van het parcours ligt nu achter ons, maar ik vind hetgeen komt het zwaarste stuk, het bolt niet meer vlot en het feit dat m’n drankgordel constant op en neer aan ‘t wippen is begint me te irriteren.

water aannemen (foto: Bas de Kluizenaar)

water aannemen (foto: Bas de Kluizenaar)

Ik loop op dat moment samen met de mens die net voor me staat in het klassement. Ik voel dat het net te hard gaat en ik los om m’n eigen tempo te lopen, uiteindelijk loop ik deze wedstrijd tegen mezelf en niet tegen een ander.

Net voorbij kilometer 15 komen de krampen weer opsteken, deze keer ben ik voorzien (papier bij) en in plaats van het krampachtig te proberen ophouden duik ik nu dus maar de bosjes in. Ik vind het echt raar dat ik daar nu last van heb, anders heb ik daar nooit geen probleem mee, ik zal dat eten van die ollanders hier niet goed verteren zeker… :) Na de sanitaire stop lukt het niet meer om vlot te lopen, gelukkig is het maar een grote 4 kilometer nu, dewelke puur op karakter worden afgelegd.

Ik beëindig de 20,48 kilometer in 1:37:46 (12,5k/u), nog net binnen de aankomsttijd die ik voorzien had. Ik word daarmee 23e op 60 deelnemers en schuif ook een plaatsje omhoog op in het algemene klassement. Aan de finish maak ik kennis irl met ChatNRunner Iwan, een gezellige babbel en leuk dat ik nu een gezicht op die persoon kan plakken.

Vanavond om 19u staat de volgende etappe op het programma, de afstand bedraagt dan 14,6 kilometer.

Wedstrijdverloop

One Response to “Hardloop4daagse Dag 2, Etappe 2 (26/5)”

 1. Iwan. says:

  Leuk met je kennisgemaakt te hebben Peter.
  Je hebt gelijk, het zwaarste parcours van de HL4D heb je gehad.
  Van alles zat er tussen qua ondergrond. Eigenlijk is het een flinke cross geweest. Naast een zware ondergrond waren er ook gemene stijgingsmomenten. De combinatie van vals plat en mul zand is ook zwaar. Straks maak je in Loenen weer een fraai weg-parcours mee. Morgenochtend een leuke tijdloop in een mooi bos.
  Al bijna op de helft van je honderd km !! Klasse hoor !!
  Je hebt je Apeldoornse, italiaanse restaurantbezoek helemaal verdiend vind ik !!
  Zelf heb ik vanmorgen gevrijwilligd en vanavond loop ik een rondje mee in het estafetteteam “Gauweblauwe” (Loenen-etappe).
  Tot vanavond.
  Groetjes,
  Iwan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.