Hardloop4daagse Dag 2, Etappe 3 (26/5)

Het ging goed vanavond! Nee geen krampen vanavond, niets van last, gewoon kunnen genieten van de natuur en het parcours, zalig, wat een verschil met deze morgen.

Vanavond stond er dus een ronde van 14,56 kilometer op het programma. Net zoals de voorbije etappes mogen we terug de onverharde wegen opzoeken (alhoewel er vanavond net dat ietsje meer tarmac bij zit), maar terug mooie landschappen.

Ik bedacht me tijdens het lopen het is eigenlijk zonde om zo snel te lopen hier, het zou hier ideaal zijn voor een rustige duurloop a 10k/u en gewoon genieten van het zicht. Meteen zette ik die gedachte op de achtergrond echter, want we zijn hier met een doel, namelijk proberen die 8 uur grens te breken op de 100k en daarvoor moet ik een gemiddelde lopen van 12,5k/u. Wat geen sinecure is op deze toch wel pittige heuvels.

klimmen op één van de heuvels...

klimmen op één van de heuvels...

Alhoewel dat het goed loopt vanavond, verlang ik toch wel naar de finish, de kilometeraantallen beginnen natuurlijk op te bouwen en dat is een bagage dat je meesleept.

Na een gemeten afstand van 14,65 kilometer in 1:07:35 (13k/u) ben ik aan de finish en word daarmee 22e op 61 deelnemers. Ik loop 2:30 terug in op de persoon die net voor me staat in het klassement (maar sta nu nog bijna 3:00 achter).

Belangrijker echter, ik neem terug wat voorsprong op m’n schema, want loop de etappe meer dan 2 minuten sneller dan m’n doeltijd.

finishen...

finishen...

Morgenochtend om 10u23 staat de individuele tijdsloop van 8,4 kilometer op het programma en om 16u30 moeten we weeral aan de bak voor een rondje van 19,1 kilometer. Heel weinig recuperatietijd tussen de 2 wedstrijden in dus, volgens mij wordt morgen dus de zwaarste dag!

Wedstrijdverloop

One Response to “Hardloop4daagse Dag 2, Etappe 3 (26/5)”

  1. Adelin De Groote says:

    Volhouden Peter. Morgen met nieuwe energie ertegenaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.