verslag hardloop4daagse

Net als de vorige jaren neem ik dit jaar terug deel aan de hardloop4daagse. Omdat het de voorbije weken een behoorlijk zwaar loopprogramma was (met onder andere 2 marathons op 2 weken tijd) opteer ik er dit jaar voor om de 60 kilometer-versie van de hardloop4daagse te lopen, zo heb ik “relatieve rust” en als bonus ook wat meer tijd voor m’n vriendin (die ook de 60k loopt).

wedstrijd 1: voel me beroerd (foto: Guy Diekman)

wedstrijd 1: voel me beroerd (foto: Guy Diekman)

Vrijdagavond is de eerste wedstrijd. Ik voel me beroerd, precies wat grieperig en bonzende hoofdpijn. Ik start uit gewoonte toch maar vrij snel, het duurt niet lang voor ik ferm gas moet terug nemen, rond de 12k/u lopen lukt me maar net en het is afzien tot de streep… Ik beëindig de 17.1 kilometer in 1:23:14 (12.3k/u) en word daarmee 39e op 119 deelnemers.

Zaterdagochtend hebben wij rust, terwijl de 100-kilometer lopers een etappe mogen lopen, ik heb toch wat spijt dat ik dit jaar zelf de 100k niet loop…

Wedstrijd 2: Kramp(achtig)... (foto: Guy Diekman)

Wedstrijd 2: Kramp(achtig)… (foto: Guy Diekman)

Zaterdagavond is mijn 2e wedstrijd, heel tevreden van m’n eerste 5 kilometer waar het heel vlot loopt, ik denk dat ik er helemaal bovenop ben. Daarna begint het te minderen en vanaf kilometer 9 word ik geplaagd door krampen, waardoor het heel traag vooruitgaat tot zelfs af en toe eens volledig stilstaan… Ik beëindig de 14.56k in 1:15:02 (11.6k/u) en word daarmee 64e in de daguitslag, in het algemeen klassement zak ik 11 plaatsen naar de 50e plaats.

racen... (foto: Guy Diekman)

Wedstrijd 3: racen… (foto: Guy Diekman)

Wedstrijd 3: finishen... (foto: Jessie)

Wedstrijd 3: finishen… (foto: Jessie)

Zondagochtend staat de tijdloop op het programma, elke 30 seconden gaat er een loper van start volgens de plaats in het algemeen klassement. Ik start behouden om krampen vandaag te vermijden en drijf beetje bij beetje het tempo op, ik maak er een ware inhaalrace van en haal vandaag 11 lopers in. Ik ben hoopvol dat ik terug genezen ben. :)

Ik beëindig de 8.4 kilometer in 37:06 (13.6k/u) en word daarmee 25e in de daguitslag. In het algemeen klassement klim ik 7 plaatsen naar de 43e plaats.

IMG_1213

IMG_1214

Maandagochtend is de langste etappe, ik heb het in m’n hoofd gestoken dat ik op de 2e dag krampen kreeg door het drinken van het water aan de bevoorrading, ondanks dat het vandaag meer dan 20 kilometer lopen is drink ik dus vandaag geen druppel. Het is behoorlijk zwaar parcours vandaag, bijna volledig onverhard en behoorlijk wat klimwerk in het eerste deel. Een klein beetje last aan m’n rechtervoet door de belasting van de voorbije dagen, maar voor de rest nergens last van, het is plezierig lopen op deze manier. Ik finish de 20.32 kilometer in 1:33:03 en word 20e in het dagklassement. In het algemeen eind-klassement stijg ik 9 plaatsen naar een 34e plaats. (totaaltijd: 60k in 4:48:40)

Na het finishen keer ik op m’n schreden terug en loop m’n vriendin tegemoet. Ik vergezel haar in de slotkilometers. Met de meet in zicht halen we nog een versnelling uit de benen en zijn beiden blij om de finish te bereiken.

One Response to “verslag hardloop4daagse”

  1. Gerald van den Berg says:

    Goed gelopen Peter misschien volgend jaar weer de 100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.