Valeir- en Breydelspekloop (25/6)

In Gavere werd er op maandagavond de Valeir- en Breydelspekloop ingericht. Gavere is maar een 10-tal kilometer van waar ik werk, ideaal dus om toch nog m’n lange duurloop te doen (beetje lui geweest dit weekend en geen meter gelopen)…

De Valeir- en Breydelspekloop is een gewone “jogging” waar je in ruil voor 6€ inschrijvingsgeld rondjes mag draaien op de finse piste. Elke ronde is ongeveer 1400 meter en je mag maximaal 10 rondjes lopen, ieder rondje krijg je dan een bonneke en die bonnekes kan je dan achteraf inruilen voor oftewel Breydelspek, Valeir of sportdrank.

De finse piste loopt vrij lastig want de boomschors ligt er heel los bij, ondanks dat ik niet zo hard loop is het op het smalle parcours toch vaak slalommen om tragere lopers voorbij te steken (en af en toe ook uit de kant gaan om snellere lopers te laten passeren). In elke ronde is er een bepaalde passage die zoveel draait en keert dat voorbijsteken nagenoeg onmogelijk is en waar we vaak stapvoets doorheen moeten… De bevoorrading aan het vertrekpunt is prima met fris water en elke 3 rondjes stop ik er even om een glaasje te nuttigen… :)

Niet zo heel veel bekenden hier vandaag, maar toch een paar… loop onder andere even samen met Firmin Van de Woestijne en heb ook een gezellige babbel met Charlotte Dewinter. Voor de rest is het kilometers malen.

Na 10 rondjes heb ik een 13-tal kilometer op de teller staan en besluit er toch nog maar een paar rondjes bij tot ik aan 20 kilometer kom… Na 15 rondes heb ik 20.42 kilometer (in 1:55:10 – 10.6k/u) en hou ik het voor bekeken, meer dan genoeg voor vandaag.

Misschien een beetje veel volk dat meeloopt, maar wel een leuke en goed georganiseerde jogging en met lekker Breydelspek als beloning. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.