Kermisjogging Kleit (25/7)

Wederkerende last aan de linkerachilles weerhoudt me er van van hard te lopen, ik heb weliswaar nog gelopen de voorbije 2 weken maar zowel de snelheid als de weekomvang is serieus beperkt (~30k) gebleven.

Vandaag is er een korte jogging te Kleit, het zal wel niet superverstandig zijn van deel te nemen, maar het is weeral 14 dagen geleden dat ik nog een jogging heb gelopen en het knaagt, dus ik denk verrek, we zien wel of achiel het houdt.

Vorig jaar liep ik hier een gemiddelde van meer dan 16k/u. Tot zo’n tempo acht ik me vandaag niet in staat, ik hoop wel om net onder de 10 minuten te duiken, oftewel een gemiddelde van 15 k/u te lopen.

De wedstrijd

Uit gewoonte helemaal voorraan gestart en de eerste 400 meter met de kop van de wedstrijd meegelopen (veel te snel dus, maar ja… :)).

snelle start

snelle start

Na 400 meter overgeschakeld op een zo hoog mogelijk tempo lopen. Langzaam zie ik de ene na de andere loper me inhalen en er lopen al snel een 20-tal lopers voor me uit.

Na iets meer dan anderhalve kilometer halen Patrick en Nico me bij, ik tracht aan te pikken maar moet iets voor het 2 kilometer punt het groepje lossen.

Nog 500 meter, ik tracht mezelf weer op te pikken en haal het groepje terug bij.

Ik smijt een versnelling hoger en maak er een lange sprint van.

Ik wijk helemaal naar links uit, Jessie staat te roepen aan de kant dat ik naar rechts moet, maar hard lopen en luisteren gaan blijkbaar niet goed samen en ik wijk nog verder naar links uit.

Op 10 meter van de meet voel ik dat ik heel diep in m’n krachten tast, missend wedstrijdritme in combinatie met een van veel te ver gestarte sprint zeker… M’n eerste reactie is om volledig stil te vallen, van ongeveer 18k/u val ik terug op 9k/u. Ik snap het nog altijd niet, heel rare reactie zo kort bij de meet.

nog 10 meter, in volle sprint,...

nog 10 meter, in volle sprint,... net voor het stilvallen...

nog 3 meter, Nico gaat me vlot voorbij

nog 3 meter, Nico gaat me vlot voorbij

Ik draai me om en zie dat Nico nog een paar meter achter me zit. Ik tracht me terug op gang te trekken maar het is een onbegonnen zaak, Nico is nog steeds op hoge snelheid en gaat me makkelijk voorbij.

Op het moment dat ik aankom weet ik eigenlijk nog niet dat we voor een podiumplaats aan het strijden waren (er was echt veel volk voor ons uit van de andere afstanden) en ik dacht dat we op plaats 5 en 6 liepen. Toch wel een beetje teleurgesteld dat ik op zo’n stomme manier een podiumplaats vergooi, maar aan de andere kant wel tevreden dat Nico er daardoor in slaagt z’n eerste podiumstek te behalen.

Ik beëindig de wedstrijd in 9:27 (15.6k/u) en word daarmee 4e op 24 deelnemers. Weliswaar een stuk trager gelopen dan vorig jaar, maar uitermate content dat ik er in geslaagd ben van in de vooropgestelde doeltijd van onder de 10 minuten te duiken, daar had ik op voorhand voor getekend.

Ik wens Nico proficiat met z’n sprintzege en loop nog 3 toerkes op een heel wat rustiger tempo uit.

uitlopen, eerste toerke alleen...

uitlopen, eerste toerke alleen...

...en daarna nog 2 toerkes met clubgenoten Geert en Tillo

...en daarna nog 2 toerkes met clubgenoten Geert en Tillo

De linkerachilles doet geen pijn tijdens het lopen, maar zeurt wel… kutblessure waar ik nu al last van heb sinds maart en maar blijft naweeën hebben precies. Deze morgen voelt de achilles dan wel weer beter aan en heb ik al bij al weinig last van de 13 gelopen kilometers, laat ons hopen dat het zo blijft.

Vandaag zoiezo een rustdag en morgen een rustig duurloopje proberen.

Na het uitlopen, tevreden dat ik gelopen heb.

Na het uitlopen, heel blij dat ik nog eens gelopen heb.

Met dank aan Jessie en Kristof voor de foto’s.

6 Responses to “Kermisjogging Kleit (25/7)”

 1. luc says:

  Mooi verslag en je snelheid zit toch nog goed, en een eindsprint dat maakt het altijd mooi.

 2. kloteboel die blessure, hopelijk keert het tij

 3. achillespeesontsteking = kine,ontstekingsremmers en rusten, anders geraak je er niet vanaf ! Ik kan ervan meespreken

 4. SvenM says:

  Toch knap dat je je doelstelling hebt kunnen behalen!
  Alleen kl**e van die blessure… Pas er toch maar mee op hoor! Ik ga sinds vorige week naar de osteopaat met mijn heup. Hopelijk ben ik er binnen enkele weken van verlost (van de pijn niet van de heup)

 5. cremke says:

  Er waren er nog verschoten

 6. Herman says:

  Een achillespeesblessure is een hardnekkige. Zeker mee opletten. Gezien de omstandigheden toch nog een mooie tijd neergezet. Ik liep ook 50″ trager dan vorig jaar ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.