Comerloop Sint-Laureins

Na 3 marathons (Amsterdam, Eindhoven en Brussel) in 3 weken tijd wou ik eens testen of ik nog snelheid in de benen had en schreef me dit weekend dus in voor de kortste wedstrijd in de locale jogging te Sint-Laureins. De afstand is iets meer dan 4 kilometer. Een snelheid van 15k/u moet haalbaar zijn op die afstand en is dus een realistisch doel.

Als een echte beginneling start ik veel te snel en na 800 meter ben ik al ontploft en moet ik serieus gas terug nemen. Ik zie meutes lopers me passeren en het is slepen richting finish. Ik laat de snelheid dan maar verder terugvallen zodanig dat ik de laatste 200 meter nog eens kan optrekken, zo is er toch nog een beetje fun aan deze wedstrijd.

Ik finish de 4.48 kilometer in 18:33 (14.49k/u) en word daarmee 18e op 74 deelnemers. Uiteraard niet tevreden, maar het kan niet elke keer prijs zijn, volgende keer beter!

Na m’n finish loop ik terug richting Jessie (zij loopt de wedstrijd over 3 rondes). Ik hou haar gezelschap voor de resterende afstand, goed voor een kleine 10 kilometer extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.