3e loop wintercriterium Ursel (27/1)

Vandaag is het 3e van de in totaal 4 wedstrijden van het wintercriterium te Ursel. Doordat het normale parcours er te glad bij ligt door de sneeuw wordt er vandaag een alternatief parcours gelopen: van de noenzon naar de kerk, ursel berg op, ursel berg af en dezelfde weg terug… geen modderstroken dus vandaag.

Omdat ik deze week amper heb gelopen (al de hele week last van m’n onderrug) heb ik geen grote verwachtingen voor vandaag, ik zal eigenlijk al blij zijn als ik pijnvrij kan lopen. Door de vrees voor pijn in de onderrug en omdat het vandaag toch een alternatief parcours is (en we dus niet kunnen vergelijken met de vorige keer) opteer ik deze maal voor de kortste afstand.

Na het startschot volg ik initiëel Peter Deleu, het is een mooie snelheid dat hij loopt, maar ik kan me weer niet houden, het kan weer niet snel genoeg gaan en ik schuif een paar plaatsen op. Op het moment dat ik Joos Pauwel net voor me zie lopen temper ik mezelf toch maar een beetje en laat de snelheid terug wat zakken. Ik hang me eventjes achter een voor mij onbekende loper, Mike Verbeke passeert en ik pik aan. Het gaat te snel en ik voel dat ik me forceer, vanaf dan is het vet eigenlijk van de soep…

Ursel berg oplopend tracht ik te recupereren, ik zie verschillende lopers me passeren en ook in de afzink lopen ze me allemaal te snel.

Aan het keerpunt is het tegenwind en aangezien de snelheid bij de lopers voor me daardoor zakt, krijg ik weer moed. Ik loop het gaatje naar een groepje met Danny toe. Het gaat me te traag en ik schuif naar de kop van de groep. Ik voel dat Danny en nog een andere volgen. Het is nu nog 2 kilometer naar de aankomst, ik probeer eens de kop aan Danny op te dringen, maar dan vind ik het net iets te traag gaan en neem dus maar weer over. Supertijden gaan we hier weliswaar niet meer lopen vandaag, maar we kunnen er net zo goed maar een goede training van maken. Ik vraag niet meer om over te nemen en loop met de 2 lopers in m’n zog naar de finish.

Ik beëindig de 4.6k in 18:35 (14.8k/u) en word daarmee 11e op 74 deelnemers. Niet tevreden van m’n prestatie, maar wel tevreden dat ik toch nog eens een toerke gelopen heb, nu hopen dat de rug niet teveel reclameert. :)

Na m’n wedstrijd wacht ik op de finish van Jessie en vergezel daarna nog een rondje Geert op zijn 2e ronde voor een gezellige babbel. Al keuvelend is Ursel berg in ieder geval een stuk makkelijker te bedwingen. :)

Wedstrijdverloop
wedstrijdverloop_ursel

4 Responses to “3e loop wintercriterium Ursel (27/1)”

  1. Proficiat, knap gelopen. Een alternatief parcours wegens de sneeuw, dat hadden ze anders bij ons ook mogen doen!

  2. Dirk Van Thuyne says:

    Toch een heel mooie snelheid ondanks de rugproblemen

  3. Joris De Neve says:

    14.8 km/u is toch wel wree goe vind ik

  4. Jan Lefever says:

    diene eerste km is goed als ge een gemiddelde van 16 wilt halen, uitdaging nr 1 dit jaar start eens een wedstrijd aan een tempo dat je gans de wedstrijd kan behouden :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.