Be A Hero For One Day (2/1)

heroVandaag een paar rondjes meegelopen met het nieuwe project van Stefaan Engels “be a hero for one day“. Dit maal loopt hij niet zelf maar zet hij een andere loper aan tot het lopen van een marathon en diegenen die dat willen mogen meelopen met deze loper of de “hero” of the day dus…

 

Zoals reeds verteld behoort een marathon lopen niet tot één van m’n doelen van 2013 en als ik een marathon zou lopen zou ik vermoedelijk ook een andere locatie kiezen dan 8x rondje watersportbaan, maar allee… Toch biedt de watersportbaan ook z’n voordelen voor de “meelopers”, zo kan je nagenoeg de ganse weg onverhard lopen en heb je om de 5 kilometer kans om je te bevoorraden (de bevoorrading is trouwens dik in orde vandaag: sportdrank tijdens het lopen en een warme chocomelk nadien).

De watersportbaan is ook wel “gevaarlijk”, want in het jaar dat marathonman er z’n marathons liep heb ik vaak meer gelopen dan ik origineel van plan was, als je nog fris bent is de verleiding immers groot en de beslissing snel genomen om toch nog maar een extra rondje te doen…

Hero of the day

Vandaag was het de beurt aan “hero” Katrien Lambregts die voor haar eerste marathon ging vandaag. Op de website stond dat het tempo 9.5k/u zou zijn, ideaal tempo om er voor mij een hartslagzone 1 duurloopje van te maken.

Niet zoveel volk vandaag (slechts 7 starters). Maar ja, gisteren was immers de grote kickoff en diegenen die gisteren hebben meegelopen zullen vandaag te moe zijn he. Katrien laat het niet aan haar hart komen, ze is een goedlachse dame en babbelaar en met ons groepje van 7 vertrekken we vol goede moed.

De eerste 2 rondes gaan iets sneller dan gepland (~9.7k/u) en vanaf de 3e ronde begint het tempo eigenlijk te traag te worden voor mij. De 4e ronde gaat de snelheid nog iets verder naar beneden (9k/u en trager), ik doe m’n best om niet te hard te gaan, maar moet toch af en toe op m’n stappen terugkeren om terug de aansluiting te vinden. Van af te remmen krijg ik last aan m’n tenen en besluit dat 4 rondjes voldoende zijn.

Ik wens Katrien nog veel succes voor de resterende rondjes en hoop dat ze het niet te zwaar zal krijgen.

Ik leg de 19.99 kilometer af in 2:07:23 (9.4k/u), hartslag 129. Een geslaagde training voor mij (als ik alleen loop is het immers moeilijk voor me om in zone 1 te blijven).

7 Responses to “Be A Hero For One Day (2/1)”

 1. Kaat says:

  kan je eender hoeveel rondjes meelopen ?

 2. Luc Ryckaert says:

  In groep is het altijd prettiger om te lopen, als het past loop ik ook eens mee, is dat iedere dag om 15 uur?

  • Peter says:

   nee tijdens de week om 15u, in het weekend om 11u in principe, best eens op de site kijken voor je gaat ( be-a-hero.be) want sommige dagen is het een aflossingsmarathon

 3. Charlotte says:

  Hey Peter,

  fijn dat je het leuk vond, en fijn dat je op deze manier ‘reclame’ maakt voor onze hero’s ! we hopen dat je veel komt meelopen .. en iedereen is inderdaad welkom om dagelijks onze ‘hero’s’ te steunen !!
  start op weekdagen : om 15u
  start in het weekend : om 11u

  Charlotte

 4. Olivier says:

  Peter,

  Zeer tof om lezen. Heb vandaag zelf op de site gekeken, maar zag daar geen updates. Misschien dat je jouw posts op de be-a-hero site kan zetten. Zou alvast een meerwaarde geven.

  Zelf loop ik via dit project mijn eerste marathon op 2 feb. Vind watersportbaan eerder saai, maar wou marathon lopen voor mijn 40ste (5 feb) dus niet veel andere opties. Ik ga voor 3.45, maar zal moeilijk worden, afhankelijk van het weer. Heb een haas nodig, dus als je zin hebt!

  Olivier

  • Peter says:

   Ik zal normaalgezien verschillende malen meelopen Olivier. Momenteel staat er nog niets in m’n kalender op 2 februari, dus heb je marathon er genoteerd. (Als ik meeloop zal het wel maar een rondje of 4 zijn, geen marathons voor me dit jaar. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.