Sylvesterloop (31/12)

Traditioneel is er op de laatste dag van het jaar de Sylvesterloop in Nieuwvliet, zeg maar gerust Sylvestercross eigenlijk, want er zit slechts 3 meter asfalt in het 2.5 kilometer lange parcours.

Er is keuze tussen 1,2 of 4 rondjes. Ik loop de langste afstand.

Het is een heel mooi parcours doorheen het Erasmusbos, maar het is wel verrekt lastig.

De eerste ronde gaat het heel hard, maar ik voel wel dat ik veel werk moet leveren om in de modder rechtop te blijven en voel dat het heel belastend is voor m’n kuiten en m’n achillespees. Er is eigenlijk gedurende de ganse ronde geen enkel punt van recuperatie, ofwel is het heel hard tegenwind ofwel moet je constant corrigeren met je voeten om zo stabiel als mogelijk doorheen de modder/grasstroken te lopen.

DSCN2769

Ik heb weliswaar m’n trailschoenen aangedaan, maar veel grip heb ik niet in deze modder, toch eens moeten een paar cross-spikes aanpassen, want de lopers met deze spikes ondervinden toch precies minder last van glijden.

De tweede ronde gaat nog behoorlijk hard, maar daarna zijn m’n benen zodanig verzuurd dat het tempo serieus naar beneden moet en ik moet nog toestaan dat tijdens de 2 laatste rondes er me 4 lopers terug bijhalen. Het is doorbijten om de snelheid toch nog zo hoog als mogelijk te houden.

DSCN2779

Ik beëindig de 9.59 kilometer in 47:06 (12.2k/u).

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop_cadzand

4 Responses to “Sylvesterloop (31/12)”

 1. Julie says:

  Nog een laatste sprintje in 2012 blijkbaar :-) Goed gelopen, hopelijk vond de achillespees het even plezant… Prettig nieuwjaar!

 2. Natalie says:

  Ik wens je een gelukkig, gezond en sportief 2013 toe!!!
  Groetjes natalie

 3. Kevin Strubbe says:

  idd, loodzwaar! En, de spikes hielpen echt heel goed, wat een verschil.

 4. Angelo Van Nevel says:

  kon helaas niet aanwezig zijn :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.