Uitdaging 7: Improvisatie-run (29/12)

Ik heb mezelf een aantal uitdagingen gegeven om me meer te motiveren om aan lopen toe te komen.

Het jaar loopt op z’n einde en ik heb nog 2 onafgewerkte uitdagingen. Voor de uitdaging “Loop eens als je geen zin hebt” heb ik de hoop al opgegeven, want sinds ik m’n uitdagingen heb opgesteld loop ik eigenlijk terug met volle goesting. De andere uitdaging is de improvisatie-run oftewel loop je neus achterna en keer terug wanneer je moe bent.

Toen ik uitdaging 8 (geocaching) deed had ik gezien dat het ideaal is om vanuit de Assebroekse Meersen te vertrekken voor de improvisatie run, het ene natuurgebied loopt daar immers over in het andere. Ik ben eigenlijk wel al moe voor ik aan de uitdaging start want het is ondertussen al 13u (ben deze morgen nog op pad gemoeten om nieuwjaarscadeaus te kopen :)) en heb eigenlijk best wel honger ook (geen middagmaal gegeten), maar ik wil de run niet meer uitstellen (van uitstel komt afstel).

Ik steek een isostar bar in m’n jas voor moest de honger te groot worden, neem 2 busjes water mee in m’n drankgordel en trek m’n trailschoenen aan (best want het ligt serieus drassig).

Ik steek de locatie van m’n wagen in de gps (essentiëel bij deze uitdaging), want het zal niet lang duren voor ik er geen idee meer van heb waar ik nu eigenlijk ben.

Ik neem me voor om 15 kilometer te lopen en dan terug te navigeren naar m’n auto met behulp van m’n Gps. Als ik de 15 kilometer wegloop in een rechte lijn zal ik dus in het slechtste geval 30 kilometer moeten lopen vandaag. Ik ben nu al moe, dus ik hoop dat het een stuk minder kilometers zullen zijn…

Uitgaande van het slechtste geval vertrek ik toch maar op een tempo dat ik 30k kan volhouden. Het ligt drassig in de Assebroekse Meersen. Ben een slagje ingeslaan tussen 2 meren en het duurt niet lang voor ik op m’n stappen moet terugkeren, want het meer is uit z’n oevers getreden en er is geen pad meer te zien voor me. Ik heb niemand verteld waar ik ben en ik heb blijkbaar ook m’n gsm niet bij, als ik hier vast raak vinden ze me volgende maand nog niet terug denk ik, dus besluit ik toch maar een stukje terug te lopen en een beter beloopbaar pad uit te zoeken.

Na een 5-tal kilometer gelopen te hebben kom ik op een mountain-bike route die vandaag is uitgezet, ik besluit deze pijltjes te volgen, het zorgt er voor dat ik af en toe moet uit de kant springen voor een fietser maar het pad is nu in ieder geval goed beloopbaar, wat toch ook niet onbelangrijk is. :)

Na 12 kilometer kom ik zowaar terug aan m’n auto, serieus veel zin om te stoppen al, maar ik houd me aan m’n origineel plan om 15 kilometer te lopen en dan pas met navigatie terug te keren, in ieder geval een meevaller dat het niet veel meer dan 15k zal zijn denk ik. :)

Aan het 15k punt switch ik m’n waypoint-navigatie aan en keer langs de kortst mogelijke route terug.

Ik beëindig de 17.74k in 1:45:32 (10.1k/u).

De route-details:

de uitdagingen op een rijtje:

 1. Loop eens als je geen zin hebt.
 2. Loop minimaal 2 keer een intervalsessie.
 3. Loop op training eens 10 kilometer in minder dan 50 minuten.
 4. Doe eens een lange duurloop en blijf in hartslagzone 1.
 5. Loop nog eens een trail run.
 6. Loop op het strand langs de kustlijn.
 7. Improvisatie-run: rijd ergens naartoe en begin te lopen, eenmaal je moe begint te worden keer je terug naar je wagen via gps-navigatie.
 8. Doe eens aan geo-caching of doe een oriëntatie-loop.
 9. Doe eens 2 trainingen op één dag.
 10. Loop-Blind-date: loop eens met een ander op zijn/haar favoriet parcours.

9 Responses to “Uitdaging 7: Improvisatie-run (29/12)”

 1. Carlos Timperman says:

  Mooie streek om te lopen. Ik heb vrienden wonen in Assebroek en op bezoek is het een gewoonte om daar te wandelen. Als die lopers dan passeren dan kriebelt het toch.

 2. Julie says:

  Leuk concept, zo’n improvisatierun! En nu maar hopen dat je morgen of overmorgen eens écht geen goesting hebt om te lopen zodat je alle uitdagingen hebt gedaan!

  • Peter says:

   Het is iets dubbel he, uiteindelijk heb ik de uitdagingen opgesteld om weer zin te krijgen… Dus ja, jammer van die ene, maar de uitdagingen hebben dus zeker hun doel niet gemist. :)

 3. Veerle Hofman says:

  kan je niet doen alsof je geen zin hebt voor die laatste?

 4. David says:

  Wat toevallig,

  ik heb daar vier weken geleden ook gelopen. De slag die ondergelopen is, had ik toen wel belopen. Dat was ook niet te doen in feite, maat de grond was zichtbaar, dat wel. Gras was er amper te zien. Eén motorcrosser kwam ik toen tegen.
  http://connect.garmin.com/activity/249651336

  • Peter says:

   Ja 2 weken terug was ik daar ook voor m’n geocaching uitdaging, toen was het ook al drassig maar de grond was nog zichtbaar (ben er ook doorgelopen toen), maar nu was het precies 1 groot meer, dus heb het toch maar niet geriskeerd. :)

 5. Annelyse says:

  wel lastig van nr1 ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.