Blaarmeersenloop (27/3)

Nog steeds een beetje aan het sukkelen met de achillespees: tijdens de week word er dus zeker niet snel gelopen en wordt zoveel mogelijk de onverharde ondergrond opgezocht om de belasting op de pees zo klein mogelijk te houden.

Vandaag is er een wedstrijd in de Blaarmeersen, van vorig jaar weet ik nog dat het een mooi parcours is, maar dat het zeker geen parcours is om “een tijd” neer te zetten, wegens onverhard en verrekt lastig…

Ik kies er net als vorig jaar voor om de korte afstand te lopen, ik verwacht niet dat ik de snelheid van vorig jaar zal evenaren (vorig jaar 5.18k in 21.16 (14.6k/u)). Ik hoop vandaag minder dan 22 minuten te lopen.

De wedstrijd

Ik positioneer me op de 3e startrij naast Stefaan Bonte en Peter De Clerck. Er zijn wat problemen met het startpistool dus roept de starter ons dan maar op de ouderwetse manier op gang: 1..2..3..start…

De pure snelheid heb ik niet meer in de benen en kies meteen voor m’n eigen tempo, meteen zie ik een kleine 100 lopers van me weglopen… sta ik nu stil of wat is dit vraag ik me af…

Het parcours is ook lichtjes anders dan vorig jaar blijkbaar, in plaats van rond de sporthal te lopen lopen we nu meteen rechtdoor richting de Leie, waardoor het parcours 300 meter korter zal blijken dan het jaar voordien.

Langsheen de Leie kan ik m’n tempo tamelijk vasthouden en ik begin de lopers die een te snelle start namen terug bij te halen. Kilometer 1 in 3:58. Pfft ben al moe en ik dacht dat ik er al 2 kilometer had opzitten wat een kleine mentale opdoffer geeft.

De 2e kilometer brengt ons doorheen de Blaarmeersen, een redelijk goed lopend pad maar wel een paar pittige hellingskes. Kilometer 2 in 4:06, ben ik tevreden mee.

nog effe doorbijten...

de laatste kilometers, doorbijten...

De volgende kilometer is de lastigste, we moeten overheen een finse piste die er altijd verrekt zacht bij ligt, hier bolt het voor geen meter en dit wordt dit dan ook veruit m’n traagste kilometertijd: 4:13.

Ik zie dat ik terug nader op een groepje lopers voor me en met vernieuwde moed steek ik een tandje bij. Ik haal Stefaan Bonte bij, komaan Stefaan roep ik in het passeren en hij pikt aan in m’n zog.

Nog effe denk ik, de atletiekpiste nadert, ik slaag er in om nog 2 lopers bij te halen op de piste en probeer nog naar een 3e toe te lopen maar hij verhoogt ook z’n tempo drastisch waardoor ik niet snel genoeg meer naderbij kom.

de aankomst, nog effe alles er uit persen...

de aankomst, nog effe alles er uit persen...

Ik beëindig de 4.9 kilometer in 20:06 (14.6k/u) en word daardoor 22e op 131 deelnemers.

Na de wedstrijd loop ik nog 2 rondjes uit: eentje samen met Joeri en eentje alleen...

Na de wedstrijd loop ik nog 2 rondjes uit: eentje samen met Joeri en eentje alleen...

Wedstrijdverloop

Over de gehele lijn heel tevreden met deze wedstrijd: zowaar ongeveer dezelfde snelheid als vorig jaar en dus een stuk beter dan verwacht en bovendien redelijk ‘vlak’ gelopen.

7 Responses to “Blaarmeersenloop (27/3)”

 1. cremke says:

  Was aangenaam rustig lopen. En die snelheid is precies al volledig terug

 2. Khad u in mijn vizier maar ik moest nog een rondje lopen ;P

 3. Keek al uit naar je verslagje, ‘k ben trouwe lezer van je mooie verslagen… Mooie prestatie Peter ! Ik ben af van mijn knieblessure. Daarnet eens een uurke goed doorgetrokken langs Schelde…

 4. aprilvis says:

  Ik herken het helemaal. Een lange afstandsloper die een korte wedstrijd doet. Typisch… In het begin word je langs alle kanten voorbijgesneld… Eénmaal je op toerental komt, haal je jan en alleman terug in. Knap gelopen. Groetjes.

 5. Aschwin says:

  Je hebt precies even snel gelopen als vorig jaar! 14,6 km/u. Begin je die vorm van vorig jaar dan toch weer terug te krijgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.