Antwerp 10 miles (27/4)

Ik sta aan de start met gemengde gevoelens vandaag. Enerzijds ben ik blij dat ik kan lopen, want toen er 2 weken terug iets in m’n rug schoot zag er dat totaal anders uit (kon zelfs niet meer wandelen). Anderzijds zal het proberen schade te beperken zijn vandaag, na de zware week met oa een marathon tijdens m’n trip in Groningen vorige maand snakte het lichaam naar rust. Veel werd er eigenlijk nadien niet meer gelopen, dus een stuk conditieterugval. En toen ik weer kon beginnen lopen schoot er dus iets in m’n rug, balen… Soit we zien wel hoe het loopt in Antwerpen denk ik.

Voor de start praat ik nog wat bij met Patrick De Sutter. Hij vraagt voor welke tijd ik ga. Goede vraag, eigenlijk nog niet over nagedacht… 1u15 zeg ik, maar het kan net zo goed meer zijn, ik heb totaal geen idee…

Eenmaal gestart kan ik de eerste 2 kilometer m’n normaal tempo lopen, maar ik voel al snel dat ik dat vandaag niet ga volhouden, het wordt dus bijschakelen en vertragen… Ik merk vandaag hellingen op die ik op andere jaren nog nooit heb gezien, het parcours is nochtans identiek…

Ik finish de 10 miles in 1:10:58 (13.5k/u). Dikke 5 minuten trager dan vorig jaar.
Eigenlijk is deze tijd een stuk sneller dan wat ik gehoopt had te kunnen halen vandaag en ik zou dus eigenlijk tevreden moeten zijn, want het is zeker geen slechte tijd, maar toch overheerst ontgoocheling: trager dan vorig jaar, niet sub 1u10, etc… Raar he… :)

Maar allee, we hebben toch nog eens een wedstrijd gelopen en geen last aan de rug, dat is ook al veel waard. :)

5 Responses to “Antwerp 10 miles (27/4)”

  1. Caroline says:

    Als je maar heel blijft, toch? Wat heb je eraan om een snelle tijd neer te zetten als je daarna enkele weken out bent door een blessure?

  2. Ruben says:

    Met 1:10 ben je sneller dan 95% van de deelnemers aan de 10 miles. ;)

  3. Erwin says:

    Inderdaad voor je het weet ben je een hele lang tijd out zoals ik. Dus opletten met je rug! Misschien kunnen extra oefeningen meer stabiliteit geven en erger nog voorkomen. Bij is het dat of niet meer lopen. En dan is de keuze na 3 jaar out snel gemaakt. Toch een mooie tijd gelopen en juist achter de gele ballon aangekomen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *