Blauw Geel Loop (26/8)

Beetje kort na de vierdaagse van de ijzer, maar in laatste instantie toch maar beslist om hier mee te lopen en eens te kijken hoe het met de snelheid is gesteld…

Er is de mogelijkheid om 1,2 of 3 rondjes van 4 kilometer te lopen. Ik kies voor de wedstrijd over 3 ronden.

op pad met Danny

op pad met Danny (foto: Filip Cauwels)

Van in de start krekenloper Danny gevolgd. Op het moment dat Matti Buysse me (op een voor hem rustig tempo) passeerde even getracht om aan te pikken, maar constant boven de 15k/u lopen bleek veel te snel voor me en dus maar terug het gezelschap van Danny opgezocht. Danny neemt de langste kopbeurten voor z’n rekening, het tempo schommelt rond de 14.5k/u. Heb het al lastig met hem te volgen eigenlijk, maar neem toch ook maar een paar kopbeurten voor m’n rekening. In ons zog hangt nog een 3e loper die er niet aan denkt om enig kopwerk te verrichten.

In de 2e ronde op een stukje dat licht naar beneden gaat wordt de snelheid naar 15k/u gebracht, ik trap op m’n adem en moet Danny en de andere loper laten gaan. Ik loop het gaatje op het tweetal nog even toe, maar het is uitstel van executie want op het einde van de 2e ronde lig ik er weer uit…

rondje alleen afzien (foto: Filip Cauwels)

rondje alleen afzien (foto: Filip Cauwels)

Alleen verder op pad dan maar. Ik moet nog toestaan dat 3 lopers me in deze laatste ronde inhalen en passeren, maar toch kan ik in deze laatste ronde het tempo van om en bij de 14k/u blijven vasthouden.

Ik leg de 11.8 kilometer af in 49:09 (14.4k/u) en word daarmee 21e op 91 deelnemers.

Het was al bijna 3 maand geleden (van net voor m’n time-out) dat ik nog eens sneller liep dan 14k/u… en we zijn dus heel tevreden dat we gisteren in staat waren om een gemiddelde van 14.4k/u af te klokken!

4 Responses to “Blauw Geel Loop (26/8)”

  1. Valerie says:

    Heel mooie tijd, zo snel na de vierdaagse! Je snelheid heb je terug zo te zien :-)Proficiat.

  2. mooie prestatie Peter!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.