kerstcorrida Tielt (26/12)

Wedstrijd 1: 3 kilometer jogging

Vandaag een wedstrijdje in Tielt, een avondrace. Ik ben van plan om deel te nemen aan de kerstcorrida (de 10 kilometer race). Ben echter vrij vroeg ter plaatse en kom Herman en Tina tegen die zich hebben ingeschreven in de 3 kilometer jogging. De jogging start om 17u00 (een uur en een half voor de corrida) en ‘k denk ‘t is wel een schoon opwarming en goei parcoursverkenning voor straks. Verrek zeg ik, ik doe de 3 kilometer jogging mee zonder me in te schrijven (in ‘t zwart dus, ben ook in ‘t zwart gekleed).

Herman steunt Tina bij haar wederoptreden en ik loop een ietsje sneller drafje aan een gemiddelde van 11.1 km/u over een afstand van 3.31 kilometer (17 minuten 55 seconden).

opwarmen in de 3 kilometer jogging met Herman en Tina...

opwarmen in de 3 kilometer jogging met Herman en Tina...

Wedstrijd 2: Corrida (10 kilometer)

voor de start met andere webloglopers. van links naar rechts: Tina, Herman, Koen, Cremke, Ikke, Nico en Katrien

voor de start met andere webloglopers. van links naar rechts: Tina, Herman, Koen, Cremke, Ikke, Nico en Katrien

Om 18u30 dan de eigenlijke wedstrijd… Pfft, wat een bende deelnemers zeg, bijna 700 man die start. Het zijn bijna stadsloop taferelen aan de start: het duurt 20 seconden vooraleer ik kan beginnen lopen na het startschot omdat de deelnemers al snel door een vernauwing moeten (net voorbij de start) en het daar dus wat stropt…

Het is niet de bedoeling van te diep te gaan vandaag (want zondag moet ik nog een wedstrijd lopen), gewoon een lekker lopend gelijkmatig tempo proberen aanhouden…

Een gelijkmatig tempo aanhouden is iets waar ik het moeilijk mee heb en de omloop in Tielt is dan nog geen meter vlak ook… dat wordt een probleem dus: ik denk in den bergop loop ik dan maar ietskes trager en in den bergaf wa rapper he, da komt dan ook wel gelijkmatig uit… :)

Ik ben vrij achteraan gestart waardoor ik de hele weg mensen inhaal. Het parcours is op de meeste plaatsen goed verlicht maar in een straat met kasseien is het vrij donker, iedereen probeert daar op het voetpad te lopen, maar dat komt dus neer op het springen van het voetpad naar de kasseien en terug naar het voetpad om de iets tragere loper in te halen, een vrij gevaarlijke bedoening eigenlijk, maar we komen het door zonder enkels te verzwakken en we zijn weer een paar plaatsen opgeschoven he zo… :)

Aankomstvideo...

Verder luk ik vrij goed in de opdracht om me niet te forceren, ik houd m’n ademhaling onder controle en kom aan na 50 minuten en 11 seconden over een afstand van 10.01 kilometer (gemiddelde snelheid van 12km/u, 416e op 639 aankomsten), geen toptijd voor me, maar maar 41 seconden trager dan mn pr op die afstand en nu ben ik eigenlijk nog niet moe, me eens kunnen inhouden, best tevreden dus met dit resultaat… :)

Wedstrijdverloop: minuten/kilometer grafiekje

Wedstrijdverloop: minuten/kilometer grafiekje

6 Responses to “kerstcorrida Tielt (26/12)”

 1. natalie says:

  Mooi twee luik hoor. Inderdaad een grote massa daar in Tielt. Knap gelopen hoor.
  Gr. Natalie

 2. sandra says:

  In een vlak niet bochtig parcours en een vlottere doorgang na de start had je zeker een PR gelopen. Zag er wel heel gezellig uit … had er spijt van dat ik niet meedeed.

 3. Stofke says:

  Heel mooi resultaat Peter

 4. anita says:

  Inderdaad massa’s lopers,je hebt perfect gelopen,veel succes Zondag.

 5. Katrien says:

  Mooi resultaat Peter of moet ik je ons lachebekky noemen ;-) proficiat !!

 6. Chris says:

  Je gaat vooruit Peter, goed gelopen op geen makkelijk parcours ! En heb je nu al beslist waar je morgen gaat lopen ? ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.