Kerstloop Breskens (27/12)

De snelle wedstrijd van gisteren zit nog serieus in m’n benen, maar ik trek toch maar naar Breskens om deel te nemen aan de kerstloop.

Er is de keuze tussen 5 of 10 kilometer, het is niet de bedoeling om vandaag al te hard door te lopen, dus ik kies maar voor de langste afstand.

Ik ben nog maar 10 meter gestart of m’n veter van m’n linkerschoen is open (geen dubbele knoop gelegd, een serieuze beginnersfout, je moet daarvoor al 200 wedstrijden gelopen hebben…). Ik stop aan de kant om m’n veter te strikken, heel het peleton passeert me en de Filips en Ronny hebben er serieus hun kot in (en gelijk hebben ze)… :)

Eenmaal terug gestrikt schiet ik terug in gang, ik vlieg van het ene groepje naar het andere, het gaat vlot, te vlot eigenlijk…

De mens die gisteren in Westkapelle net voor me was doet ook mee vandaag (net zo’n zot als mezelf om 2 dagen na elkaar een wedstrijd te lopen denk ik). Soms loopt ie net te hard voor me en op andere momenten kan ik dan terug naar hem toelopen.

Het parcours is voor meer dan 90% onverhard, het is een heel mooi parcours (een aanrader!)… maar het onverharde ligt er verre van schitterend bij en ik heb serieus moeite om m’n tempo vast te houden in deze moeilijker te belopen stukken…

Naar de finish toe loop ik nog een gaatje toe op 2 mensen voor me, ik zet een lange sprint in. Ik zie de ene vlot van me weglopen en kan de andere nog net voorblijven.

Ik finish de 10.63 kilometer in 46:03 (13.9k/u) en word daarmee 22e op 60 deelnemers.

Veel harder gelopen dan de bedoeling was vandaag en eigenlijk me nagenoeg volledig gegeven. Morgen nemen we eens een rustdag en zaterdag trachten om nog een uitdaging te doen…

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop_breskens

11 Responses to “Kerstloop Breskens (27/12)”

 1. kaat says:

  ga je nog voor de 250 dit jaar ? :-)

 2. Koen Vansteenkiste says:

  weet jij al dat je zondag geen zin zal hebben?

  • Peter says:

   voor de uitdaging “loop eens als je geen zin hebt” heb ik de hoop opgegeven, vertrek sinds ik m’n uitdagingen heb opgeschreven steeds met de volle goesting…

 3. RonKing says:

  tis toch nog goed gekomen Peter ;-)

 4. lopertje says:

  Die zot was ik, ik ben al in opbouw naar volgend jaar toe. Proberen in de winter een goede basis te leggen, om een goed zomerseizoen te hebben. Vroeger liep ik nog 2 wedstrijden op 1 dag, de korte afstand en de lange afstand van een wedstrijd, als deze niet hetzelfde vertrekuur hadden en dit op voorbereiding van een marathon. Of zelfs 4 wedstrijden per weekend….. Maar die tijd is spijtig genoeg voorbij….. we worden ouder en trager…. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.