Tussen 2 Feesten Loop (26/12)

Gisteren blogde ik nog over het feit dat ik de kaap van de 200 wedstrijden had overschreden en vandaag is het dan al de beurt aan de 209e: de tussen 2 feesten loop in Westkapelle.

Er is keuze tussen 2 afstanden: 5.5 kilometer of 10 kilometer. Ik opteer voor de kortste afstand.

Slechts een handvol bekende lopers hier vandaag, vermoedelijk zullen het merendeel van de Oost-vlamingen vanavond meedoen in de wedstrijd te Tielt zeker?

Aan de start herken ik wel Bert Verbeke, een loper van mijn kaliber die normaal gezien finisht in gelijkaardige tijden als mezelf. Eenmaal gestart zien we een 10-tal lopers van ons weglopen en ik tracht zelf Bert te volgen want hij neemt resoluut de kop van ons tweetal. De eerste kilometer gaat een stuk boven de 16k/u, pfft…

Na 1 kilometer verslapt het tempo en kan ik eindelijk aan m’n kopbeurt beginnen, maar heel lang duurt dat niet want enkele honderden meters verder wordt de eerste maal de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan de vliegende spurt (het concept “vliegende spurt” is uniek in deze wedstrijd: elke ronde is er een strook van 100 meter voorzien waar je kan spurten en nadien wordt dan een klassement opgemaakt van de snelste spurt… als je wilt deelnemen aan de spurt loop je rechts van het hekken anders loop je links…).

Ik zit eigenlijk al stikkapot op het moment dat ik er voor opteer om toch maar rechts van het hekken te lopen en toch maar deel te nemen aan de vliegende spurt… Heel lang houd ik het niet vol om te spurten, want na 20 meter moet ik m’n tempo al terug temperen,… Ik hoor de speaker zeggen “en de eerste die vandaag deelneemt aan de vliegende spurt is Peter De Decker”,… blijkbaar zijn de mensen die voor me lopen verstandiger en houden ze hun spurt voor de laatste maal dat ze hier passeren…

Door m’n spurt heb ik het gat toegelopen op 3 lopers die voor me liepen, maar doordat ik serieus op m’n adem trap na de spurt, moet ik toestaan dat 1 van die lopers me terug achterlaat. 2 kilometer gelopen en het beste is er (mede door de spurt) nu af, meer dan een hoog volhoudtempo krijg ik niet meer uit m’n benen…

Ik verbaas me er over dat aan het 5-kilometer punt m’n Garmin net op 20 minuten springt, het is immers heel lang geleden dat ik erin geslaagd ben om een moyenne van 15k/u te lopen over een dergelijke afstand. Het geeft me een boost voor de nog resterende afstand af te leggen en ik verdapper… Ik finish de 5.68k/u in 22:42 (15k/u) en word daarmee 10e op 183 finishers. Heel tevreden uiteraard met dit resultaat. :)

Wedstrijdverloop
wedstrijdverloop_knokke

7 Responses to “Tussen 2 Feesten Loop (26/12)”

 1. Donald Werrebrouck says:

  Super!

 2. Hedwig Van Beveren says:

  Prachtig resultaat.

 3. Carlos Timperman says:

  Lijkt me wel bijzonder zo’n interval in de wedstrijd. Afgekeken van de B Post Trofee van het veldrijden?

  • Peter says:

   geen idee, maar het kruipt in ieder geval in de kleren zo spurten tijdens de wedstrijd, heb het me toch een beetje beklaagd toen ik nadien nog 3k moest :)

 4. kaat says:

  15 km per uur, dat is toch wel snel ! Maar dat van die spurtjes tussenin vind ik wel leuk. Niet dat ik er iets zou van bakken, maar ‘t is toch wel leuke afwisseling !

 5. lopertje says:

  Die loper die je moest laten gaan na de spurt in de eerste ronde was ik. Mijn ervaring in een spurt op een langere afstand is, komt niet goed, de benen worden idd afgesneden en het duurt een tijdje voordat je er weer doorkomt en dan is de vogel gevlogen…. Maar in ieder geval, je hebt goed gelopen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.