Kortemark Loopt! (27/2)

Kortemark Loopt! vandaag, een nieuwe wedstrijd in de West-Vlaanders waar op voorhand heel wat promotie voor werd gemaakt en dus werden er veel lopers door aangetrokken. Doordat ik begin dit jaar nog ziek was en allesbehalve zeker was over al dan niet deelname had ik me niet ingeschreven en ging dus in principe niet mee doen daar. Jessie kon op ‘t allerlaatste moment niet deelnemen, ik dus toch naar Kortemark om in haar plaats in de 5 kilometer wedstrijd mee te doen.

Een kleine 20 minuutjes voor het startsein gearriveerd in Kortemark, snel borstnummer opgehaald, teruglopen naar m’n auto en me gerept naar de start. Wat een bende volk aan die startlijn zeg, pfft. Ik wurm me door de massa heen om toch een klein beetje vooraan te staan bij de start en slaag er ondanks m’n laat toekomen toch nog in om op de 4e startrij te bereiken.

De Wedstrijd
Ik weet niet of het verstandig is om nu al diep te gaan maar het is een korte afstand en wil me toch graag eens meten met de anderen door toch eens door te lopen vandaag.

Ik zet gezwind aan en al na 300 meter voel ik dat het beste er af is en gaat de snelheid vanaf dan steeds trager, tegen beter weten in tracht ik de snelheid zo hoog mogelijk te houden maar al snel zie ik verschillende lopers me voorbij gaan die allen te snel lopen om bij hen aan te pikken.

snel vertrokken, in de voorgrond Anita en Layla, ik even verder achterin...

snel vertrokken, in de voorgrond Anita en Layla, ik even verder achterin...

Het parcours leid ons vooral doorheen de straten van Kortemark. De eerste ronde zit er op na anderhalve kilometer lopen, ik denk dat gaat hier nog meevallen als dat tweede rondje maar even groot is… Maar helaas blijkt dat de 5 kilometer best wel benaderd word, voor één keer had ik er echt niet om gegeven als de aangekondigde afstand nadien korter blijkt te zijn. Ik ben eigenlijk toch wel iets te warm gekleed ook om snel te lopen.

De tweede ronde leidt ons langsheen de spoorweg, een plezant stukje! Springen over een voetpad, een half verhard pad en een modderige draai, even vergeet ik dat ik aan het afzien ben.

Ik zie de finish en probeer me nog eens terug op snelheid te trekken maar al vlug voel ik dat ik serieus over m’n toeren ga en moet dan ook snel terug gas terugnemen. Ik beëindig de 4.94 kilometer in 20:41 (14.3k/u) en word daarmee 60e op 428 deelnemers (…en 11e vrouw, net buiten de prijzen :)).

Stuk trager dan wat ik vroeger liep op deze afstand, maar had eerlijk gezegd op voorhand niet gedacht dat ik vandaag zo’n hoog gemiddelde zou kunnen lopen. Toch wel blij dat er nog een stuk conditie is over gebleven.

Wedstrijdverloop

4 Responses to “Kortemark Loopt! (27/2)”

 1. Ronny Creël says:

  Ik had altijd al dat beetje vrouw in u gezien (grapje)
  nee ik ben blij dat je weer onder de lopenden bent, tot binnenkort aan de start en daarna den toog ;-)

 2. luc says:

  Je snelheid ben je zeker niet kwijt, een mooi tempo gelopen.

 3. euh, goe gelopen Jessie ;-)

 4. Tiny says:

  Het begint weer te komen. Prima gelopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.