Zwinstedenloop: vijf van Sluis en halve marathon

Op de website van de zwinstedenloop was er slechts een bevoorrading aangekondigd. Ik had m’n vriendin beloofd dat ik m’n drankgordel zou aandoen en met haar zou meelopen zodanig dat ze kon drinken wanneer ze wou. Zelf had ik echter ook wel zin in een wedstrijdje, dus schreef me in voor de vijf van Sluis. Deze 5 kilometer race start een uur voor de halve marathon, dus had nog even om te bekomen van de inspanning tussen de 2 wedstrijden door.

De vijf van Sluis
Ik vrees dat een moyenne van 14k/u halen veel te hoog gegrepen zal zijn voor m’n huidig vormpeil en zal tevreden zijn als de gemiddelde snelheid boven de 13.5k/u uitkomt. Ik kom laat ter plaatse en posteer me dus toch maar redelijk vooraan in het pak. Ik probeer een tempo te kiezen dat ik kan aanhouden maar na 2 kilometer zijn m’n beste pijlen reeds verschoten en is het een kwestie van te proberen volhouden tot op de streep. Ik finish de 4.77 kilometer in 19:51. Een gemiddelde van 14.5k/u. Een stuk sneller dan wat ik verwacht had en dus heel tevreden.

DSC_0147

DSC_0148

De halve marathon
We posteren ons achteraan in het pak. Even bijgebabbeld met pacer Marnix, hij staat net voor ons, vandaag is hij er zonder ballon, maar is toch haas (voor Stephanie). Zelf begeleid ik Jessie op deze halve marathon.

We staan niet helemaal op de laatste rij, maar we zijn nog maar goed 100 meter weg of we lopen helemaal als laatste. Met de wagen van het Vlaamse Kruis op onze hielen lopen we door de straten van Sluis. In de winkelstraat van Sluis overstekende mensen. Pas op roept de overstekende vrouw en terwijl ze het zegt springt ze voor mij. Ik kan haar niet meer ontwijken, maar kan gelukkig wel nog voldoende inhouden om ze net niet om ver te lopen.

We passeren na een kilometer terug voorbij de start-plaats. We lopen als laatste met de bezemwagen net achter ons en hebben dus veel bekijks.

In de komende kilometers houden we mooi ons zelfde tempo aan en langzaam maar zeker schuiven we plaatsen op. Tegen het einde hebben we een 20-tal personen in kunnen halen en finishen de halve marathon in 2:15:16 (9.3k/u).

DSC_0679

DSC_0408_1

Met dank aan Wim Van de Veire voor de foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.