Hardloop4daagse Dag 4, Etappe 6 – de laatste… (28/5)

Vandaag stond de laatste etappe van de hardloop4daagse op het programma, een loop in lijn van Vaasen terug naar Apeldoorn. Aangezien we met bussen naar de startplaats worden gebracht moet ik tamelijk vroeg opstaan vandaag, want ik zit op hotel op ongeveer een half uur rijden van waar de bussen staan te wachten.

De laatste etappe is 20,4 kilometer en belooft pittig te worden, volgens het profiel is vooral vanaf kilometer 8 tot kilometer 14 er heel veel klimwerk bij…

In het klassement zal er normaalgezien niet veel verschuiven denk ik want de persoon voor me staat 3:30 voor me en de persoon achter me staat op 6 minuten, gewoon m’n eigen wedstrijd trachten te lopen en een tempo te zoeken dat ik kan blijven bolwerken. Het is terug de betrachting om rond die 12.5 k/u te lopen vandaag zodanig dat ik m’n totaaltijd op de 100 kilometer onder die 8 uur grens krijg. Gelukkig heb ik de voorbije etappes al een klein beetje speling opgebouwd op m’n doeltijd want met dit grillige profiel zal het niet makkelijk zijn om die snelheid te halen, het venijn bij de hardloop4daagse zit ‘m in de staart…

Om 11 uur gaan we dan van start ter hoogte van een kasteeltje, de eerste 5 kilometer lopen redelijk vlot en kom ik door met een kleine 30 seconden voor op schema. Maar dan begint het zwaar te worden, we worden de onverharde wegen opgestuurd en het begint ook al pittig te klimmen. Op het 10 kilometer punt kom ik door in 48:04, 4 seconden achter op schema van de 12.5k/u dus… Ik probeer me niet druk te maken en neem me voor van gewoon te blijven lopen, ik heb speling op de 8 uur grens en als ik niet aan het wandelen moet (wat ik wel meermaals overweeg op de pittige hellingen) dan moet ik het kunnen halen.

constant haasje over spelen met de mens die voor me loopt in deze foto...

constant haasje over spelen met de mens die voor me loopt in deze foto...

Rond het 14 kilometer punt is het zwaarste stuk van de route voorbij volgens het roadbook en gaat het de laatste 6.5 kilometer in overwegend dalende lijn richting finish (alweer volgens dat zelfde roadbook). Ik vind dat het voor zogezegd bergaf te zijn het toch serieus bergop gaat en meermaals moet ik op een moulinette overschakelen om de heuvel te overwinnen. Ik speel constant haasje over met een loper van de 60 kilometer, soms loopt hij achter me, dan loopt hij weer een 100 tal meter van me weg, maar door gewoon m’n zelfde cadans te lopen kan ik telkens weer aanpikken bij die mens.

Ik zie het bordje van nog 1 kilometer te gaan, yes denk ik, ik begin er in te geloven: we gaan het halen! Ik bereik de finish aan het 20.4 kilometer-punt in 1:39:23 (12,2k/u) en word in de etappe 23e op 58 deelnemers.

In het algemeen klassement slaag ik er zowaar in om toch nog een plaatsje te klimmen (de loper die voor me stond gisteren, heb ik vandaag op 4 minuten gelopen) en ik word daardoor in het algemeen eindklassement 21e op 53 finishers in een totaaltijd van 7:55:02!

Mooi onder de 8 uur dus! Doel bereikt! Heel tevreden.

21 Responses to “Hardloop4daagse Dag 4, Etappe 6 – de laatste… (28/5)”

 1. Reinout says:

  Jawadde! Proficiat!!

 2. Tiny says:

  Van harte gefeliciteerd Peter. Prima prestatie!!

 3. Guy Laenen says:

  knap, respect om zo’n loop4daagse te eindigen met die gemiddelde snelheid!

 4. Hans Jaques says:

  Proficiat Peter, je hebt alweer een hele mooie prestatie neergezet. Op dit parcours en met deze temperaturen: proficiat!

 5. Adelin De Groote says:

  PROFICIAT Knap werk!!!

 6. Koen says:

  sterk man, trots!

 7. Nils G says:

  Proficiat Peter!!
  Héél straf gedaan, met deze warmte man, super knap!!

 8. Bart Kerwyn says:

  Proficiat Peter ! 100 km in deze weersomstandigheden en aan zo’n tempo is niet niks….

 9. Veerle Hofman says:

  knap gelopen. een hele belevenis .

 10. Filip Hoornaert says:

  ferm goe gedaan zeg, 100km op 4 dagen, proficiat !!

 11. Patrick Van de Veire says:

  Proficiat,ge moet het toch weer maar doen.Pet af

 12. cremke says:

  Mooie 4-daagse. Maar als ik ga zou ik voor de camping gaan. Schijnt qua sfeer zeer leuk te zijn. (als dat nog altijd zo is)

  • peter says:

   er is idd de mogelijkheid om te camperen ook, heb geopteerd voor een hotel om toch een beetje te kunnen slapen (in een tent doe ik geen oog dicht)

 13. Philippe Lagae says:

  Sterk, 100 km in de hitte.

 14. Ronald Kwint says:

  Deze mens had jou ook nodig om haasje te spelen, hahaha…. Zat er namelijk zelf na 8 kilometer ook wel doorheen. Keurige prestatie overigens, daar moet ik nog wel even voor doortrainen, gefeliciteerd !

 15. Peter says:

  ik ben er vast van overtuigd dat je dat ook nu al lukt hoor Ronald, volgend jaar gewoon doen jong en je had nog een knappe eindsprint in de benen gisteren… ;)

 16. Lex says:

  Proficiat Peter, leuk om je blog te lezen en stukken met je mee te hebben gelopen. Succes met je endorfine-verslaving. Wat is je volgende uitdaging?

 17. Berry Melmoux says:

  amaai niet voor mij sterk gedaan

 18. Sander Verminck says:

  Proficiat Peter. Die 4daagse ziet er mij de max uit!

 19. RonKing says:

  Proficiat, terug een knappe prestatie die je hebt neer gezet onder moeilijke omstandigheden
  ten 1ste twas in holland en ten 2de het weer was ook niet meewerkend

 20. Klasse gelopen! En mooie controle ook over je snelheid/tijden. Ik heb het maar laten gebeuren. Ook omdat ik normaliter maar 2x per week loop met maandgemiddelde’s van nog geen 100 km.

  Had zelf trouwens ook al het idee dat de laatste 5 km bergaf in feite omhoog waren ;-) gelukkig maar.

  Ik woon 30 min. rijden van Apeldoorn en sliep thuis. We wilden eerst op de camping, maar toen mijn vrouw zag dat het midden in de gloeiende zon op een kaal grasveld zonder water/elektra was had zij al besloten in elk geval NIET te gaan kamperen ;-)

  Mijn grootste zorg was voldoende eten.. zondag en maandag de hele dag misselijk geweest. Wel blij dat ik het toch gedaan heb (en niet voor de ‘verstandige’ 60 ben gegaan).
  Wie weet, volgend jaar weer?!

  Succes.

  Niels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.