Levenslijnloop Sijsele (27/08)

Ik voel me echt in topform, de hoogtestage in Wales heeft me precies deugd gedaan.

Bijna alle factoren zitten mee vandaag, het is nagenoeg ideaal weer, niet te koud niet te warm, iedere 2.5 kilometer is er bevoorrading, er zijn veel snelle lopers aanwezig (toch handig als je iemand kan volgen tov alleen lopen). Het enige wat niet volledig mee zit is het parcours: het is er weliswaar vlak maar we moeten iedere ronde over een stuk onverharde weg van een 300-tal meter, best lastig lopen daarop.

Maar bon, één ding weet ik zeker ik ga knallen vandaag, ik stel een tijd voorop van 42 minuten waarmee ik supertevreden zal zijn.

De 5 kilometer wedstrijd is drie kwartier voor de start van de 10 kilometer race, ik besluit de 5k race mee te lopen deels als opwarming deels als parcoursverkenning. De ronde die ik straks tijdens mijn wedstrijd 4x moet afleggen leg ik op die manier dus reeds 2 keer af. Het gaat wel tamelijk snel (~13km/u) maar de hartslag zit nog in een lage zone 3. Het loopt super, na aankomst vrees ik wel een beetje dat het kwartiertje rust tot aan de “echte” race niet voldoende zal zijn om te herstellen en de hartslag voldoende te laten zakken.

De wedstrijd

Ik zie dat krekenloper Danny aanwezig is en ik twijfel geen moment om me achter hem te gaan posteren, ik weet uit het verleden dat hij een nagenoeg ideale haas is die zonder tempoversnellingen loopt. Ik positioneer me dus na Danny op de 4e startrij, buitenkant links van het startpak. Voor de start is er heel wat commotie, de seingever zegt dat er 4 ronden moeten gelopen worden en toont z’n volle hand met 5 vingers, wij lachen natuurlijk. :)

Maar bon er wordt afgeteld en voor de speaker erin slaagt aan 2 te komen zijn de eerste rijen reeds op gang geschoten, valse start denken Danny en ik en we blijven staan, maar de speaker telt voor en op 1 vertrekken we dan ook maar :)

Danny volgen tijdens de start

Danny volgen tijdens de start

Horden snelle starters lopen meteen van ons weg, maar het tempo van Danny zit zoals gewoonlijk direct goed, slechts een klein beetje boven de 15km/u, ideaal. Ik zit echt in een zetel en heb echt een gevoel van overschot maar besluit nu nog niet over te nemen omdat ik weet dat Danny in principe de betere loper van ons twee is. Ik blijf mooi in Danny’s zog, na de eerste kilometer komt het eerste onverhard eraan, ik heb daarnet het parcours verkend en weet dat het links best ligt, ik roep tegen Danny “aan de linkse kant lopen, daar ligt het het beste…” en even later roep ik “pas op binnen 100 meter ne grote plas”, handig als je het parcours al een beetje kent toch. :)

We zijn nu terug op de tarmac baan, Danny voert nog steeds het commando en achter me is een loper komen aansluiten die precies ook geen zin heeft om aan de kop te komen sleuren. Het waait best wel op dit stukje, ben blij dat ik me kan half verschuilen achter zn rug. We rapen verschillende snelle starters op die we ook terug snel achter laten, na het 2 kilometer punt zit ik echt nog superfris en besluit om toch ook maar even een kopbeurt te doen, even later merk ik dat ik alleen weg ben want Danny voel ik niet meer in m’n zog, voor me zie ik wel een aantal lopers, ik blijf doorlopen en schuif 4 plaatsen op.

Ik hang mij achter ne boom van een vent maar z’n licht is ook langzaam aan het uitgaan. Op het moment dat een dapalo aanpikt (die ik daarnet voorbijgestoven had) sluit ik bij hem aan. 3 kilometer punt, ik zie dat ik nog steeds boven de 15km/u aan het knallen ben. Als ik dit nog 2 kilometer kan volhouden dan kan ik m’n 5 kilometer PR scherper stellen denk ik. (PR stond pre-wedstrijd op 20:01). Weer die onverharde strook over, getver da loopt toch nie goe ze…

Op de tarmac moet ik even een gaatje laten vallen naar de Dapalo, Patrick Temmerman hangt in m’n zog maar maakt geen aanstalten om het gat te dichten. Ik schep m’n moed bijeen en loop het gat terug toe, nog 2K volhouden denk ik tot aan het 5K punt. Ik slaag er in de Dapolo te blijven volgen die een mooi vlak tempo aan het lopen is…

5 kilometer worden afgelegd in 19:43. Haha! Nieuw PR, 18 seconden sneller dan in Gent, yay!

M’n dag is nu eigenlijk reeds geslaagd, ik probeer de Dapalo weliswaar nog te volgen, maar kort na het 5k punt moet ik lossen. Patrick blijft achter me lopen, ik probeer m’n tempo zo hoog als mogelijk te houden en neem de onverharde strook voor m’n rekening. Kort nadat we weer op de verharde weg zijn vraag ik aan Patrick of ie nog over heeft, hij bevestigt en neemt het kopwerk een tijdje op zich.

In de rechte lijn naar de streep begint Patrick’s tempo ferm te zakken, ik had gehoopt om te kunnen blijven hangen tot na de onverharde strook maar ik wil ook het tempo niet te veel laten zakken want ik weet dat ik ook m’n 10k PR kan scherper stellen vandaag. Ik neem de kop op mij en trek het tempo terug wat de hoogte in, net voor de onverharde strook voel ik dat het beste er toch af is bij me, Patrick neemt terug over en slaat ongewild een gaatje van een paar meter. Ik probeer weliswaar naar hem toe te lopen, maar sneller dan wat ik nu loop lukt echt niet, blijven gaan op je eigen tempo dan maar denk ik…

Ik houd m’n tempo hoog en slaag er zelfs nog in om een paar lopers bij te halen en laat geen andere lopers terugkomen.

De streep komt in zicht, eindelijk denk ik! Ik zet nog een tandje bij en beëindig de 9.8 kilometer in 39:35 en word daarmee 24e op 117 deelnemers.

Ik neem in vliegende vlucht een flesje water aan en schiet me voorbij het hekken, nog 200 meter doortrekken om aan 10k te geraken denk ik. Een klein gastje uit het publiek volgt me en ik denk dat we beiden even moe zijn na die laatste 200 meter, ik moet lachen, deels met het jongetje deels omdat ik zo tevreden ben met m’n prestatie van vandaag. :)

10k in 40:11 (14.9km/u), nieuw PR, 41 seconden sneller dan in Stadsloop Gent.

Super dag, super tevreden en m’n ultieme doel komt nu echt wel binnen bereik! :)

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

6 Responses to “Levenslijnloop Sijsele (27/08)”

 1. Stofke says:

  Proficiat met je 2 PR’s, ‘k vond den après ook nie slecht ;-)

 2. Reinout says:

  Congrats!
  Vergeet niet het PR deelken aan te passen op je site :-)

 3. Proficiat met je PR’s Peter, erg sterk gedaan hoor, in topform, dat zeker, houden zo en blessurevrij blijven nu !

 4. Luc says:

  Proficiat met je pr’s
  Dit jaar zal je zeker onder de 40′ duiken.

 5. Tiny says:

  Gefeliciteerd met je PR’s. Vorig blogje al gezegd die <40'komt er aan!!

 6. […] deel te nemen aangezien ik nog allesbehalve gerecupereerd ben van het serieus doorgeven in Sijsele, maar ja ‘k denk op het profiel ziet het er vooral dalend uit, het zal wel allemaal nogal […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.