Piet Spruit Loop – 3e plaats (27/10)

Net als bij facebook-vriendin Kathia is ook mijn weegschaal gemeen tegen me vandaag. Ondertussen staat er al 6kg meer op de weegschaal dan wat ik eigenlijk zou willen wegen. Hoog tijd om nog eens mee te doen aan een loopwedstrijdje.

Vandaag wordt er in het Nederlandse Hoek een wedstrijd georganiseerd waar je de keuze hebt om verschillende afstanden te lopen (3.5k, 7k of 14k). Ik kies om deel te nemen aan de kortste afstand.

Vroeger liep ik op dergelijke ‘korte’ afstanden meer dan 16k/u, maar na een maand looprust, 3 weken terug bezig met joggen en met het hogere gewicht dat ik met me meesleep is dit verre van haalbaar. Het doel dat ik me vandaag stel is om te proberen om een moyenne van 13k/u te halen, een resultaat waar ik heel tevreden mee zal zijn als ik het kan halen…

De wedstrijd
Ik dring niet aan aan de startlinie en ga vanop de 5e rij in de groep van start.

Het parcours slingert zich doorheen de camping van de Braakman en is heel afwisselend: nu eens over gras, eens langs het water, over tarmac en over onverharde zandstroken. Simpelweg: een prachtig parcours.

Na een kleine kilometer moeten we door een versmalling waar maar 1 loper per keer doorkan. Ik steek m’n hand uit om aan te geven aan de loper achter me (die me aan het bijhalen is) dat ik er eerst door zal gaan.

Na de versmalling gaat de loper me voorbij. Het blijkt Sander Verminck te zijn. Ik vermoed dat hij snel uit het zicht zal verdwijnen, maar hij blijft binnen een afstand van een 10-tal meter. Sander loopt weliswaar een rustige wedstrijd vandaag, maar ik vermoed dat ik nu dus wel een hogere snelheid dan m’n verhoopte 13k/u aan het lopen ben. Ik besluit om toch maar te trachten om m’n tempo aan te houden, ik zal wel zien waar we uitkomen denk ik…

Op de verharde stukken tarmac loopt Sander telkens een gaatje, maar telkens wanneer er een stuk onverhard is, kan ik het gaatje naar Sander toe verkleinen.

2.5 kilometer gelopen, de inspanning begint echt wel te wegen nu… Nog een kilometer…

Op 500 meter voor de meet gaat er een loper me voorbij die al gans de weg in m’n gat hangt. Ik vermoed dat hij net als mij ook meedoet aan de kortste afstand en ik tracht aan te sluiten. Ik kan een paar seconden blijven hangen, maar ik voel dat ik me teveel aan het inspannen ben en moet de rol lossen.

Ik beëindig de 3.57 kilometer in 14:36 (14.7k/u!) en word daarmee 3e op 34 deelnemers. Een onverhoopt resultaat en een heel stuk beter dan verwacht…

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop: vrij regelmatig

10 Responses to “Piet Spruit Loop – 3e plaats (27/10)”

 1. julie says:

  Na een maand verplichte looprust zijn die extra kilootjes niet zo verwonderlijk, die zullen er ook wel weer afgaan als je weer loopt. Al lijken lange, trage vetlopen dan meer geschikt dan korte wedstrijdjes ;-) Wel heel knap gelopen, proficiat met je derde plaats. Loop je niet met een Garmin zodat je onderweg kan zien hoe hard je gaat?

 2. PeterD says:

  Sterk gelopen Peter ;-)

 3. chris says:

  Sjiek gedaan zeg !

 4. Koen says:

  zomaar losjes uit de pols … jadadde!

 5. Aschwin says:

  Heel keurige comeback, zou ik zo zeggen. Dat beloofd wat als je je kilometers weer gaat uitbouwen deze winter…!

 6. Valerie says:

  Mooi verslag met als resultaat een mooie podiumplaats :-) Proficiat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.