Parcoursverkenningen =)

Deinze Aalter (26/08)

Het parcours van Deinze Aalter is lichtjes hertekend omdat met steeds een groter deelnemersveld het niet meer te verantwoorden was om de zand/modderstrook aan de brug te nemen, daarom wordt nu ipv af te snijden aan de brug de eerste goed beloopbare baan opgezocht iets verderop. Daardoor zal de afstand natuurlijk anders zijn dan de voorgaande jaren en daarom liepen de mannen van Jc Aalter en Ac Deinze het parcours eens af om met de Garmin de nieuwe afstand af te meten.

De eerste 10 kilometer worden heel traag gelopen om 2 start to runners toe te laten om mee te lopen, het laatste deel lopen we een iets sneller tempo. Inclusief een ronde op de atletiekpiste kom ik uit op 21.54 km in 2:11:43 (9.8 km/u), de 21.1 km komt er aan na 60 meter op de piste.

Zonder de ronde op de piste ging het volgens de man van Ac Deinze wel minder veilig zijn om direct met gans het pak rechtdoor in een trechter te schieten, dus misschien wordt de ronde op de atletiekpiste toch behouden (officieuse start en officiele start na een ronde op de piste, principe van de start van de 20km van Brussel toepassen dus.)

parcours aalter: het gewijzigde stuk, ipv af te snijden aan de brug doorheen een modderstrook wordt nu een goed beloopbare weg genomen...

parcours aalter: het gewijzigde stuk, ipv af te snijden aan de brug doorheen een modderstrook wordt nu een goed beloopbare weg genomen...

Dwars door Nazareth (28/08)

Morgen 29/08 staat Dwars door Grijsloke op het programma, naar het schijnt een heel lastig parcours, ik besluit daarom om me toch maar aan mijn rustdag te houden en niet mee te lopen in Nazareth. Nochtans veel bloggers aanwezig hier: Vincent, Chris en Herman geven serieus pedal en lopen een heel snelle 5.5 km, Fre loopt op zn gemak (maar is toch de snelste blogger), Nico en Berry gaan voor 3 rondjes genieten…

Ik weet het er moet daar ergens een vijs verkeerd zitten bij mij, wandeltochten loop ik en deze jogging wandel ik, maar allee... :)

Ik weet het er moet daar ergens een vijs verkeerd zitten bij mij, wandeltochten loop ik en deze jogging wandel ik, maar allee... :)

Ik ben toch wel benieuwd naar het parcours dat naar het schijnt lastig is en besluit het parcours dan maar eens al wandelend te verkennen, zodanig dat we weten waar we volgend jaar aan toe zijn. :)

De eerste 2.2 kilometer gaan over goed beloopbare asfaltwegen, het is vooral een kwestie van hier reserves te houden voor wat nog komen gaat. De volgende 2.3 kilometer gaan over boswegels, vooral het eerste stuk ligt er vrij slecht bij: boomwortels en oneffen. Daarna gaat het een 500 tal meter over asfalt terug waar de lopers iets kunnen bekomen. Het laatste stuk van het parcours is volgens mij het zwaarste deel: een finse piste die er heel zacht bijligt waardoor je diep wegzakt in het hars… De afstand die gemeld werd door de organisatie lijkt me correct (op m’n Garmin heb ik wel ietsje meer afgemeten: 5.56 km, maar heb verre van de ideale lijn gevolgd omdat ik moest oppassen voor lopers die van achter me kwamen).

Resultaat: 51:49 gewandeld (6.4km/u) en op elke voet een kleine blaar ter hoogte van m’n enkel, blijkbaar is wandelen toch wel een andere beweging dan lopen… :)

het parcours

het parcours

4 Responses to “Parcoursverkenningen =)”

 1. Tiny says:

  Hoe het parcours in Deinze-Aalter ook gaat lopen ik kijk er naar uit om weer van de partij te zijn.

 2. Katrien says:

  Kijk eens aan jong ! dat zit ier ook nooit stil hé :-) de vorm druipt hier van het blog scherm :-)

 3. Julie says:

  Bedankt dat je dat alvast voor ons bent aan verkennen. Wordt weer een feestje daar op 11/11, ik zal er ook zijn!

 4. Peter says:

  deinze aalter is het blog feest bij uitstek, niet te missen =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.