Onderdale Ursel (29/11)

Voel me nog steeds niet super, al heel de week aan ‘t sukkelen met een verkoudheid, 2kg op een week tijd afgevallen (er mag wel nog iets af maar zo snel moet t nu ook nie gaan e) en voor de rest is ook niet alles aan het lopen zoals ik zou willen…

Naar het lopen van wedstrijden kijk ik dan weliswaar nog steeds uit, maar besluit toch maar om de wedstrijd van zaterdag te schrappen (ge moet ‘t nie zoeken ook e…) en enkel de wedstrijd van vandaag, zondag, te lopen…

Bedoeling is 5 kilometer knallen, ik heb de naam van een snelle starter te zijn (maar normaalgezien houd ik me eigenlijk nog bewust in tijdens de start), vandaag is het plan niet nadenken, niet inhouden, gaan en zien wanneer we ontploffen… :)

Ik hoop om vandaag een gemiddelde snelheid van boven de 14km/u te halen.

De wedstrijd

Ik stel me redelijk vooraan aan de start, op de 3e startrij. De start wordt gegeven, wat loopt dat lekker zeg, de eerste 500 meter zit ik nog maar net achter de kop van het peleton, 18km/u zeg pfft…

serieus snelle start vandaag...

serieus snelle start vandaag...

Dit gaat toch (veel) te snel voor me en ik moet een paar versnellingen terugschakelen, het is weliswaar aftellen naar de eindmeet nu, maar toch lukt het mij om op dit moeilijk parcours (stukken onverhard, stukken bergop – urselberg – …) m’n snelheid rond m’n doelsnelheid van de 14km/u te houden.

na 3 kilometer... vastbijten en proberen die snelheid rond de 14km/u te houden...

na 3 kilometer... vastbijten en proberen die snelheid rond de 14km/u te houden...

Ik beëindig de 4.9 kilometer in 20:46 (14.2 km/u) en word daarmee 14e op 86 deelnemers. (en ben daar heel tevreden mee want heb m’n doel van boven de 14km/u te lopen ruimschoots bereikt)

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

Nadien doe ik er dan nog 2 rondjes bij op ‘t gemak samen met Nico en Geert die er een lange trage van maken vandaag, nog ongeveer 10k uitgelopen dus, mss een beetje te veel van ‘t goede :)

10 Responses to “Onderdale Ursel (29/11)”

 1. Wendy says:

  Proficiat!! Mooie tijd!

 2. herman says:

  Je hebt je laten verleiden door in de bergaf (en de wind zat daar ook nog in de rug) na de start volle bak door te gaan. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik naar de kop van de wedstrijd keek in die bocht aan het einde van de bergaf. Eerst een groepje van 5 koplopers en dan Peter aan de kop van de achtervolgers :-)

 3. CT says:

  Je hebt alvast strijd geleverd. Blijkbaar wel een verschroeiende start genomen maar toch overeind gebleven. Ik ben van mening dat dit niet zo onverstandig is op lange termijn. Dergelijke wedstrijden laten je groeien.

 4. Katrien says:

  Weeral een goed gevoel aan over gehouden !! super jong ! duuuuus weeral dikke proficiat !!

 5. Tiny says:

  Verdorie wat een vertrek. Het duurt niet lang meer of je gaat onder 20′ op de 5 km.

 6. natalie says:

  proficiat hoor…knap gedaan zeg…

 7. Jurgen says:

  Ja man, serieus doorgetrokken! Waar gaat dat eindigen?

 8. Chris says:

  idd serieus doorgetrokken. Tot volgende week in Terneuzen !!

 9. […] is om me in te tomen tijdens de start en een stuk minder snel te starten dan wat ik hier in November uit m’n sloefen heb geslaan. de start… hier zijn we nog […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.