Uitdaging 5: Loop nog eens een trail run

foto van 2 jaar geleden tijdens de wedstrijd hier in L'enfer des collines

foto van 2 jaar geleden tijdens de wedstrijd hier in L’enfer des collines

Ik heb mezelf een aantal uitdagingen gegeven om me meer te motiveren om aan lopen toe te komen.

Eén van die uitdagingen was om nog eens een trail run te lopen voor het einde van het jaar. Toen ik m’n kalender naast de trailkalender legde kwam ik niet direct tot een gunstige match… dus dan maar zelf een trailke lopen.

Het parcours van L’enfer des collines is niet zo heel ver van m’n werk dus een half dagje verlof genomen en het parcours in m’n gps gestoken. Bovendien ben je met dit parcours nooit heel echt ver van de bewoonde wereld (toch niet onbelangrijk als je alleen gaat lopen, Jessie weet weliswaar wel waar ik naar toe ben, maar toch…).

Ik maak er een training van op een rustig tempo, vanaf de 3e kilometer beginnen de onverharde boerenwegen zich af te wisselen met single tracks doorheen de bossen. Het parcours bevat heel wat pittige hellingen waardoor het desondanks m’n rustig tempo toch redelijk hard pompen is voor m’n hart.

Een nadeel van dicht bij de bewoonde wereld te lopen is dat je veel boerenhoven passeert waar honden zitten, ik ben niet zo’n fan van die beesten en passeer dus ook heel voorzichtig zo’n hof… Alles gaat goed tot ik rond kilometer 19 een hof voorbij moet waar een hond zit en het hekken open staat. Het is maar een klein mormel, maar zoals gezegd ben ik verre van een held als het op honden aankomt en ik durf het hof niet passeren. Ik stop het volgen van de gps-route en stel nu de gps-coördinaat van m’n wagen in. Doeme da’s ook voorbij dat hof dat ie me stuurt. :) Terug dan maar en het duurt lang voor ik een zijweg zie die ik kan inslaan.

Ik loop nog een 3-tal kilometer en aangezien ik van plan was om vandaag 22 kilometer te lopen, heb ik dan ook weinig moeite om de handdoek in de ring te gooien als ik dat punt bereik (22.06 k in 2:20:51 – 9.4k/u). De resterende afstand naar m’n wagen (iets meer dan 4k) wandel ik terug.

Het is een mooie tocht geweest, maar ik geef er toch niet om om m’n auto terug te bereiken. :)

de uitdagingen op een rijtje:

 1. Loop eens als je geen zin hebt.
 2. Loop minimaal 2 keer een intervalsessie.
 3. Loop op training eens 10 kilometer in minder dan 50 minuten.
 4. Doe eens een lange duurloop en blijf in hartslagzone 1.
 5. Loop nog eens een trail run.
 6. Loop op het strand langs de kustlijn.
 7. Improvisatie-run: rijd ergens naartoe en begin te lopen, eenmaal je moe begint te worden keer je terug naar je wagen via gps-navigatie.
 8. Doe eens aan geo-caching of doe een oriëntatie-loop.
 9. Doe eens 2 trainingen op één dag.
 10. Loop-Blind-date: loop eens met een ander op zijn/haar favoriet parcours.

7 Responses to “Uitdaging 5: Loop nog eens een trail run”

 1. Kathia Van Wynsberghe says:

  dat gaat hier nogal een gang, met die uitdagingen ! Ik heb ze nog niet eens alle twintig !

 2. Aschwin van den Abeele says:

  In dit tempo heb je voor de kerst al je uitdagingen afgewerkt! En dan??!! Maar wel leuk hoor.

 3. julie says:

  Ik ging net zeggen wat Aschwin ook al zei: als je al die uitdagingen zo op een rijtje afwerkt gaan ze nog voor nieuwjaar allemaal op zijn. Kan je helemaal herbeginnen. Misschien had je wat moeilijkere er moeten tussen steken ;-)

  • Peter says:

   oh maar er zitten hele moeilijke tussen hoor. Van uitdaging 4 “Doe eens een lange duurloop en blijf in hartslagzone 1” weet ik zelfs niet of ik dat zal kunnen, doorgaans na een aantal kilometer lopen komt de hartslag zoiezo boven de hartslagzone 1 grens… zelfs wanneer ik in goede conditie ben (wat nu zeker niet het geval is)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.